Nyáron a Balatonon tölteni az időt már-már kötelező program. Óriási strandolások, dobhártyaszaggató koncertek és féktelen bulizások, búfeledő kihajózások, diétafordító lángosozások, ráncsimító pihenések - és a lista a végtelenségig bővíthető lenne. A MOL Nagyon Balaton legújabb programja a tihanyi MONO Színtér, ahol a kulturális vonalat erősítik sok nevetéssel és gyerekprogramokkal.

A Tihany-Balatonfüred régió szinte minden városa és faluja hoz remek programokat időnként, mégis vannak olyan gócpontok, ahova ellátogatni tényleg kötelező elem. Ilyen például Tihany is.

Peleskey Ákos és felesége hasonló szerelemmel vigyázza és építgeti Tihany portfólióját, mutatják meg, hogy mire képes a város a levendulán és a visszhangon túl. Az utóbbi években a PIAC Placc és az ARTPlacc emelte a környék renoméját, legújabb dobásuk, a MONO Színtér már csak hab a tortán.

Július 1. és 3. között a MONO Színtér a paletta talán egyetlen hiányosabb részét ellensúlyozza színi előadásaival. A felkért Momentán Társulat tagjai a szórakoztatás mesterei, improvizációs előadásaik pedig hasizom tornának is elmennek majd, így a 2200 Ft-os jegyár aprópénznek tűnik.

Mint ahogy egy jó kikötőhöz illik, a tihanyi rév mellett található PIAC Placcon minden hétvégén beindul a kereskedelem, és alkalomról alkalomra gazdára találnak a kézműves gasztrotermékek és antik finomságok. Itt mindig ugyanúgy megtaláljátok a friss pitypangszörpöt és egy ismeretlen, távoli nagyi antik kerti bútorait is.