Hihetetlen, de szombat reggel bizony már a nyár első hónapjára lapozhatunk a naptárban. Sokan várják az évnek ezt az időszakát, amikor munka után és hétvégén pezseg az élet, megtelnek a teraszok és a sétányok. Kicsit olyan érzés ez, mintha több órát kapnánk ajándékba egy napra. A napsütéshez vagy az árnyékban hűsöléshez jól jönnek a finom ízek, a különleges frissítők és a lüktető ütemek, amihez most többféle hétvégi programot ajánlunk.

Balaton Beer Weekend 2024

Balatonfüreden, a Helka diszkónál rendezik az idei első Balaton Beer Weekendet május 31. és június 1. között. Ezen az eseményen a balatoni, tágabb értelemben a dunántúli sörrégió söreit ismerhetitek meg. A sörszakmai programok (sörkóstolás, oktatás) mellett utcazenészek, DJ-k, valamint színpadi programok szórakoztatják a látogatókat. A Stari, a Hedon, a Helka, a Sümegi, a Krenner, a Kobrunn, a Krois és a Pécsi Sörfőzde már biztosan ott lesznek!

Az esemény ingyenes, részleteket itt találtok.

GROW After – Európa legjobb olaszrizlingjeinek kóstolója

A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze. Idén a versenyt május 29-én rendezik meg Balatonfüreden, ezt követően pedig, május 31-én a GROW Afterre kerül sor, ahol a résztvevők legalább 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet borait kóstolhatják meg.

A kiállítók listáját és a részleteket itt olvashatjátok.

ZamJam 

Május 31. és június 2. között megújult formában érkezik a ZamJam Zamárdiba. A több helyszínen zajló, javarészt ingyenes háromnapos program részeként fellép Charlie, a Hot Jazz Band, és Be Massive Horizon buli is várható. A Kilátó színpadára akusztikus és jazz-koncerteket hoz a MÜPA, a Magyar Jazz Szövetség és a Budapest Jazz Klub. A Zamárdi Kertmoziban hajnalba nyúlóan nézhetünk filmeket a Balatoni Filmmaraton keretében, napközben a retró Balatont idéző Trabantokkal barangolhatunk a környéken.

Részleteket itt találtok.

Festetics Gasztronómiai Éttermi Hét

Szeretnétek tudni, mit ettek a keszthelyi Festetics-kastély főúri lakomáin? Bele is kóstolnátok az ízekbe? Május 27. és június 2. között nyolc étterem vár különleges, korabeli recepteket felhasználó ételekkel. Megkóstolhatjátok például a Festetics-hallevest, a libamájat, de vörösboros szarvas lapockát és fogasfilét is találtok a kínálatban. Ha édes falatokkal zárnátok a különleges sort, választhattok somlóit, Festetics-tortácskát vagy friss gyümölcsös rizspudingot is.

Részleteket és az érintett éttermek listáját itt találjátok.

Kóstoljátok meg az év fagyiját Balatonfüreden vagy Balatongyörökön!

Többszörös balatoni siker született május 24-én az Év Fagylaltja 2024 versenyen, ahol az első helyezést és egy különdíjat is Bergmann Nándornak ítélték A kis Bergmann Cukrászdából. Az ezüstérem a györöki Promenád Kávéháznak járt a Meggyes Pekuccino fantázianevű fagyiért, de ők nyerték a Balaton Fagyija díjat is, egy másik, a Balatoni mámor nevű fagyijukkal.

Ha további díjnyertes fagyikat kóstolnátok meg, ezeket a helyeket érdemes célba venni a hétvégén.

Hétvégén hetedik alkalommal rendezik meg a Szent György-hegy hajnalig eseményt, ahol a látogatóknak csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki. Bár az esemény telt házat hirdetett, érdemes lehet eladó jegyek után kutatni!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék