Az ikonikusnak számító Gömbkilátó szomszédságában nyitott meg tavaly nyáron a lombkoronaösvény, ahol a fák magasságában barangolva lehet gyönyörködni a balatoni panorámában. Tavasszal mi is megnéztük a különleges ösvényt, amikből most nektek is válogattunk képeket.

A lombkoronaösvényről elénk táruló elképesztő kilátás mellett izgalmas élményt nyújt a 10 méter magas és 500 méter hosszú hídrendszeren sétálni, ahol a fák közvetlen közelébe, a lombok sűrűjébe is beleláthatunk. Több érdekes és színes információs tábla is segít megismerni a Balaton és a boglári várdomb növény- és állatvilágát.

A terület feketefenyő állománya védett, bár nem őshonos fákról van szó: az 1900-as évekig a várhegy teljesen üres volt, Kopasz-dombnak is nevezték. A betelepített balatonboglári feketefenyők Gaál Gaston birtokos munkájának köszönhetők, amik mára a déli part néhány területének jellegzetességévé is váltak.

A magasösvényről készült képeket a galériánkra kattintva nézhetitek meg.

Ha a környéket szeretnétek bejárni, érdemes más programmal együtt nekiindulni a napnak, például itt találjátok a Gömbkilátót, a Balatonboglári Bobpályát és Kalandparkot, de egy piknikezést is beiktathattok.

A lombkoronaösvényre a jegyeket a Balatonboglári Bobpálya és Kalandpark pénztárainál lehet megvásárolni.

Címkék