A pitypangszörp és a zölddió-zselé csak a kezdet, most újabb különlegesség került ki a Tamás Pince boszorkánykonyhájából. Ma délután mutatják be a Kredencben a levendulás cidert, amivel még készítője sem találkozott máshol. Tamás Ervinnel váltottunk pár szót.

"Szerettem volna valami bornál könnyebb frissítőt a nyáresti kiülésekhez, és amúgy is nagy cider-rajongó vagyok" - mondja Tamás Ervin, aki 2 éve kezdett bele a ciderrel való kísérletezésbe. A megszokott körte és alma után a Tamás Pince slágerízének számító levendulát választották tesztalanynak, ilyen ízű cider úgysincs még. A család és az ismeretségi kör mostanra ítélte tökéletesnek az italt, most ért véget a tesztidőszak, így délutántól mindenki megkóstolhatja a Kredencben tartott spontán bemutatón. Tamás Ervin azt mondja, a cider palackálló, egy évig eltartható, de azért még mindig van egy a kocsijában és egy kinn a napon, ő így szokta letesztelni, hogyan reagálnak a termékek az extrém melegre, a kocsi rázkódására meg a hőmérséklet ingadozására. A Levendula Cider egyébként 4,5%-os, és Ervin azoknak ajánlja, akik szeretik a habzóbort, de valami könnyebbre, na meg új ízre vágynak. A cider enyhén fanyarkás, illatos, könnyű és szénsavas, olyan frissítőnek készült, amiből egy ültő helyünkben elfogy a 0,75-ös palack.