Május 24-én startol a királynék városának új állandó programja, a Veszprémi Borszalon. A sétáló kóstolónak – amit ezentúl minden negyedévben megrendeznek – a veszprémi Várban található akadémiai székház borospincéje ad otthont. Az első alkalomra 11 borász és borkereskedő érkezik hazai, olasz és francia tételekkel.

A veszprémi bakelit- és borbár, a Wine&Vinyl Bar & Store tulajdonosa, Zsandár Tamás két éve szervez hétről hétre teltházas borklubokat, amelyeken már Magyarország összes borvidékének egy-egy neves borásza, vagy borkereskedője képviseltette magát, és nem egyszer külföldi tételek is terítékre kerültek. A borklubok népszerűsége ihlette az első borszalon megnyitását.

Az eseménynek a veszprémi Várban található akadémiai székház borospincéje ad otthont, amelynek udvaráról csodálatos panoráma nyílik a veszprémi Szent István-völgyhídra. Az első sétáló borkóstolón, amelyre május 24-én 17.30-tól kerül sor, 11 hazai borász és borkereskedő hivatalos, a balatoni, móri és tokaji borok mellett olasz és francia tételekkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

A kóstolón részt vesz a csopaki ST. Donat, a Guden kisbirtok, a Jásdi Pince, a Veszprémi Érseki Pincészet, Tokajból a Dobogó Pincészet, a móri borvidéket pedig a Csetvei Pince képviseli. Itt lesz a francia Lanson pezsgőház is – ez a pezsgőház biztosítja 1977 óta a wimbledoni tenisztorna számára a champagne-t. Az észak-olasz Ca' di Rajo borászattól pedig a Lemos nevű szűretlen proseccót lehet megkóstolni, igazi kuriózumként a többi közel 50 tétel között.

A belépődíj 14.900 Ft/fő, és a részvétel mellett tartalmaz egy Borszalon Veszprém egyedi poharat, és a tételek kóstolását. További információt a Facebook-eseménynél találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás  - We Love Balaton)

Címkék