Badacsony a balatoni borok fellegvára, a balatoni napsütés, a badacsonyi talaj különleges ízt és zamatot ad az itt termő szőlőnek és a fürtökből készülő nemes italnak, a bornak.

Az egykori vulkán lankáin olyan borok születnek, amit a borászok szerényen az istenek nektárjának neveznek. Mivel ezzel az állítással eddig senki sem vitatkozott, így nyugodt szívvel ajánlják a borkedvelőknek, hogy menjenek és kóstoljanak bele bátran a Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb boraiba a Bor7-en. Ha egyetértesz az isteni jelzővel, két heted lesz rá, hogy minden cseppjét kiélvezd a fesztiválnak!

Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében idén is igazi meghitt, családias hangulat fogadja majd a vendégeket Badacsony központjában, a rendezvénynek helyet adó Díszparkban. Minderről a borkóstoláshoz illő hangulatos háttérzene, az élményszerű látványelemek és a romantikus kerthelyiség gondoskodik.

A vendégek végigkóstolhatják a helyi borászatok finomabbnál finomabb borait, megismerhetik a borvidék hagyományait. Lesz kádárbemutató és elkészül a rendezvény hordója is!

helyi gasztronómiai termékek az eddiginél sokkal hangsúlyosabban jelennek meg a rendezvényen, ezzel is fokozva az íz élményeket. Ráadásul a helyi éttermek a rendezvény ideje alatt különleges ajánlatokkal várják majd a borok kóstolása közben megéhezett vendégeket, na, és természetesen az új badacsonyi ételt, a halderelyét is meg lehet kóstolni.