Az most már egyáltalán nem igaz, hogy az északi parton kizárólag vendégházakban, apartmanokban, vagy "egész nyárra foglaltak vagyunk" hotelekben szállhatunk meg. A badacsonytomaji Patent Hostel fiatalosan berendezett szobáival, süppedős fotelekkel ellátott, grillsütésre és esti borozásra is kiválóan alkalmas nagy teraszával bárhol megállná a helyét Nyugat- Európában.

Beach-terasz

A Zimmer freiek és Zimmer Ferik időszaka szerencsére már leáldozóban van a Balatonon. Badacsonyban például az egy személyben fényképész, üzletvezető, az éjszakai életben pedig DJ Sosemvolt néven futó Molnár Bence igazi fiatalos, laza hostelnek alakította át az egykori szocreál szövetkezeti üdülő belsejét.

Raklapokból összeállított süppedős kanapé, színes lámpasor és kifeszített vitorla vásznak a fejünk felett. A bandázásra, esti közös borozásra és grillezésre kiválóan alkalmas közös terasz mellől már csak a homokos tengerpart hiányzik a tökéletes beach feelinghez. A Balaton viszont nincs messze, mindössze három perc kényelmes séta a strand.

„Badacsonyban sajnos még mindig nincsenek elég jó bulizó helyek, ezért is akartam ezt a hostelt az ő igényeikre szabni.” Bence Veszprémből ingázik Badacsonyba, így a szobák körüli mindennapi teendőket a „házzal együtt örökölt” Erzsi néni végzi. De azért egy jó grillezésért vagy buli összehozásáért Bence bármikor átugrik Badacsonyba. Zenei kapcsolatai miatt sok ismert fiatal zenész, együttes is megfordul nála vendégségben, ilyenkor biztosan garantált az esti jó hangulat.

Ágy, asztal, TV

Már tervben vannak a bővítések, a hostel egyelőre 16-17 vendég egyidejű befogadására képes. Jelenleg egy kétszobás, összkomfortos apartman és négy önálló fürdőszobával rendelkező szoba bérelhető. Ha éppen nincs telt ház, két-, három-, illetve négyágyas szobát is kérhetünk.

Mindegyik lakrész kicsit másképpen, de stílusosan berendezett, a zuhanyzóval és WC-vel ellátott fürdőszobák is modernek és tiszták. A szállás nem biztosít reggelit, viszont a három szobának van egy közös, mindennel felszerelt teakonyhája. A hatszemélyes apartman ára 24.000 Ft egy éjszakára, a szobák pedig főszezonban 7300 Ft és 13 200 Ft közötti áron vehetők ki.