A Télikertből ismert csapat Bezerics Dani vezetésével elfoglalja a Libás strand melletti kikötőt. És megszűnik a Fröccsterasz.

Miután beválasztottuk a keszthelyi Bistro Classicót a kedvenc 2015-ös balatoni helyeink közé, január elején kiderült, hogy bezárnak. Ezzel üresen maradt egy nagyon jó kilátással bíró étterem a Libás strand mellett található Phoenix-kikötőben, amelyről alig egy éve elég sokat cikkeztek. Mi nem ezért kedveljük ezt a helyet, sokkal inkább azért, mert itt állomásozik a Kékszalag-rekorder Fifty-fifty.

Várható volt, hogy nem marad üresen az étterem, és most egy a szerkesztőséghez eljuttatott közleményből kiderült, hogy idéntől Bezerics Dani és a nyári szezonra bezáró, szintén keszthelyi Télikert csapata veszi át helyiséget. Bezerics korábban a Fröccsteraszt vitte Keszthelyen (amely így megszűnik), valamint hozzá köthető még a balatonboglári Paletta és a badacsonyi Kishableány is.

A Phoenix-kikötőben nyíló hely neve is Paletta lesz, és gyakorlatilag viszi tovább az idősebb testvér szellemiségét. A közleményben „egy laza balatoni helyet” ígérnek „minőségi gourmet étlappal, házi hamburgerrel, szezonális helyi alapanyagokkal”. Lesz reggeli, napi menü és hetente változó bisztróétlap, és ismerve a többi Bezerics-létesítményt, az idei nyárra szintén beígért barbecue-s, grilles vonaltól mi a tavaly elkezdett beach food továbbfejlesztett változatát várjuk. A „soft opening” április 25-én lesz, ami azt jelentheti, hogy ekkor indulnak el próbaüzemben.

Közben Facebook-oldalukon a bistro classicósok egy hete azt ígérték, hogy hamarosan „nagy követ dobnak a keszthelyi gasztronómia állóvizébe”, amiből arra következtetünk, hogy  idén is lesz legalább két kipróbálásra érdemes hely Keszthelyen.