Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Új tagokkal bővült a BalatoniKÖR

Egy ingyenes kiadványt is készítenek arról, hogy milyen vendéglátóhelyeket ajánlanak a Balaton környékén.

Van Badacsonyban egy kis, családi borászat, amelyet a fővárosi Michelin-csillagos éttermek is felfedeztek maguknak, illetve a déli parton nemrég épült ki egy komoly élményközpont. Hogy mi a közös a két teljesen különböző helyben? Mindkettő vezetőjét beválasztották a BalatoniKÖR tizenegy új tagja közé.

„Azokat hívtuk meg a BalatoniKÖR-be, akik a balatoni gasztronómia valódi szereplői, akik a saját területükön minőségi szolgáltatást nyújtanak. Vállalkozásukkal példát mutatnak, bátran kezdeményeznek, és tenni akarnak a közös balatoni célokért. A kibővült tagság arányait tekintve egyre kiegyensúlyozottabban veszi körbe a Balatont, ami szintén fontos szempont volt.” – mondta Laposa Bence, a BalatoniKÖR elnöke.

A következő tagokkal bővültek:

BalatoniKÖR 2014 tavaszán megfogalmazott hitvallása szerint céljuk, hogy „természetes egységként kezelve a Balatont magasabb szintre emeljék a gasztronómiát és a vendéglátást”, de a régióközpontú szemlélet révén egyúttal a helyi életminőség javítását is küldetésüknek tekintik.

A BalatoniKÖR minden évben aktív: tavaly először rendezték meg a Balaton Napját, a téli szezonban Borkarácsonyfát állítottak fővárosban, idén mutatják be a BalatonBort, Magyarország első régióborát, illetve 2015-ben létrehozták a strandgasztronómia megújulásáért felelős Beach Food Balaton programot. Tavaly adták át először az Év Strandétele díjat, amelyben a We Love Balaton is partnerként működött közre.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A