Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Az ország egyik legszebb szőlőbirtokát a Balaton-felvidéken találjátok

Ezt már szakmai zsűri is állítja, nem csak mi. A csopaki Szent Donát Szőlőbirtok kapta meg 2016 legszebb kisbirtoka címet.

Bor és Piac Magazin ötödik alkalommal gyűjtötte össze a legszebb hazai borbirtokokat, idén a csopaki Szent Donát Birtok a 3. helyet szerezte meg, mellette pedig a Kisbirtok kategória győztese lett.

A válogatás során először közönségszavazással választanak ki tíz pincészetet, amelyeket tájépítészek, borászati és borpiacon dolgozó szakemberek látogatnak végig.

Minden döntős helyszínről hosszú leírás készül, a Szent Donátról egy hosszú, dicsérő cikkben kiemelték a csopaki épületet, amely szerintük összegzi a Balaton-felvidék népi építészetének legfontosabb elemeit: "A felső szinten a hatalmas, a közeli malomból vásárolt mestergerendán nyugvó fafödém alatt rendkívül hangulatos borkóstoló-, borozóterem található, a pincetér pedig bontott, ún. „grófi” téglából épült, látványa lenyűgöző és egyszerre idézi fel a középkori lovagtermek, valamint az uradalmi pincészetek hangulatát". Az épületet a Mérmű Építész Stúdió tagja, Szűcs Endre, a pincét pedig Heimann Ferenc tervezte.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Neked ajánlott

A