Megjelent az északi part közel hatvan településének kulturális kínálatáról, sportolási lehetőségeiről, zenés rendezvényeiről és gasztronómiai életéről szóló magazin. Fehér Csillát, a Balaton Felvidék Neked ötletgazdáját és megálmodóját kérdeztük az idei számról és a jövőbeli elképzeléseiről.

We Love Balaton: Hány példányban készült el a magazin?

Fehér Csilla:
Harmincezer készült belőle. A nagy ugrás alapja a tavalyi siker volt, pedig akkor lényegesen kevesebb példány jelent meg. Szerintem ez annak köszönhető, hogy a Balaton-felvidéken élő emberek megláttak benne egy új, a többihez képest más magazint-útikönyvet. Úgy tűnik, hogy nagyon megszerették, és még egy nyomda is mellém állt.

WLB: Mikorra ér véget a kiszállításuk?

FCS: A legtöbb helyre már július elején személyesen elvittem őket, de a nagyobb települések Tourinform-irodáiba egyenesen a nyomdából szállították. A kiszállítás folyamatos és a lelőhelyek listája folyamatosan bővül. Persze imádom osztogatni, hiszen számomra ez az egész folyamat meglepő és csodálatos.

WLB: Milyen újdonságok vannak a korábbi lapszámokhoz képest?

FCS: Újdonság, hogy Szigeti Adrienn volt a grafikus, ezért egyszerre lett csajosabb és áttekinthetőbb a végeredmény. Szebbek és vékonyabbak a lapjai, így annak ellenére, hogy 140 oldallal hosszabb a tavalyinál, vékonyabbnak tűnik. Szóval kecses. Huszonhárom cikk van benne, többek között a Káli Krónikák arról, hogy mitől is Káli-medence a Káli-medence. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a tavalyi, és a fogadtatása is pozitív.

WLB: Pontosan hány tagja van a szerkesztőségnek?

FCS: Egyedül vagyok, de nagyon nagy munka egy ilyen kiadványt összerakni, sok barát és családtag is segített nekem. A kiadványban felsorolt embereknek nagyon sokat köszönhetek, elsősorban az írásaikat és a támogatásukat. Külön szeretném megköszönni Szenes Zsuzsának, hogy segített, és elnézését kérem, amiért kifelejtettem őt. Ezt a hibát nehezen bocsátom meg magamnak.

WLB: Milyen fejlődési irányt képzelsz el a jövőben?

FCS: Már van rádiónk, amin ugyan csak zene megy, lesz majd mindenféle más is a műsorában, főként a kiadványra épül majd a program. Leginkább magyar zenéket szeretnénk majd sugározni, elsősorban olyan zenekarokét, akiket nem játszanak a nagyobb adók. Rengeteg jó dalt és tehetséges zenészt nem hallok, ha bekapcsolom a rádiót. Egyre több külföldi helyre is eljutottunk, a NekedMédia alakulóban, a Déli Part Neked születőfélben van, illetve hamarosan színre lép a Dunakanyar Neked is, július 25-én pedig elindult a Pipi tér & Fröccs színpad névre keresztelt koncertsorozatunk a Pipacs vendéglővel. Az összefogás már érződik, ezért a jövőben munkahelyeket is szeretnék teremteni, mert együtt kell tartanunk ezt a csodálatos környéket. Örülnénk, ha a fiatalok ideköltöznének, és fenntarthatnánk a közösséget, ami már szépen alakul. Ugyanis az egész mögött ott az összefogás, ami több részből áll: a kiadvány ingyenes, de csak az kapja meg, aki fogyaszt a helyen.

WLB: Milyen szelekción megy keresztül egy esemény vagy helyszín, amelyik az újságban megjelenik?

FCS: Nincsen szelekció. Miért kellene, hogy legyen? Nem skatulyázok, minden belekerül a magazinba, mert mindenkire gondolok, amikor szerkesztem, sőt, jövőre még részletesebb kiadást képzelek el.