Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

A Kreinbacher tényleg világbajnok pezsgőket készít

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 07. 06. 20:16

Két Kreinbacher-pezsgő is aranyérmes lett az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).

A világverseny mezőnyét országonként, régiónként és stílusonként értékelték. A Kent megyei Mardenbe küldött italok vakkóstolása és pontozása két héten át tartott, az érmet nyert tételek listáját július 6-án, szerdán hozták nyilvánosságra a CSWWC weboldalán. Kreinbacheréktől a Prestige Brut 100% furmint pezsgőt, valamint a Brut Classicot díjazták.

Díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése alapján kaphattak a nevezett pezsgők: összesen tizenhat ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet, köztük Magyarország.

A Kreinbacher birtok összes pezsgőjét Méthode Traditionnelle módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készítik, legalább 18-22 hónap seprőn tartással. A díjat nyert Prestige Brut 100% furmint pezsgő, míg a szintén díjazott Brut Classic különlegessége pedig az, hogy több mint három évig érlelődött.

Sikeresen szerepelt Kreinbacherék két champagne-háza is: a Charles Heidsieck összes beküldött tétele aranyérmet kapott, míg a Piper-Heidsieck háztól az Essentiel Cuvée Brut és a Rare Millésime 2002 champagne aranyérmet, a 2006 Vintage Brut ezüstöt gyűjtött be.

A CSWWC-n saját kategóriájukban a legjobban szereplő pezsgőknek szóló Best in Class díjakat és a világbajnoki trófeákat – avagy „a pezsgők Oscarját” – szeptember elsején, a londoni díjátadó gálavacsorán hirdetik ki.

Hasonló tartalmak

Admin mode