Bréking / gasztró

szerkesztés

Szeptember elején Veszprémben találkozik a vidéki gasztronómia legjava

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 08. 15. 13:49

A szervezők nem akarnak tömegrendezvényt a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjainak éves találkozójából, ezért előre regisztrálni kell minden résztvevőnek.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű "éves nagy gasztrorandevúra" idén szeptember 11-én, vasárnap kerül majd sor a veszprémi várnegyedben 12:00 és 18:00 között. A 2012 februárja óta megrendezett esemény célja közelebb hozni a közönséget és az innovatív vidéki konyhákat. A SVÉT mostanra már tizenöt vidéki étterem közös projektje, az idei évben pedig az "Örökségünk és kreativitásunk"-jelszó kerül a fókuszba, azaz ennek a mottónak a jegyében kell elkészíteniük fogásaikat a séfeknek: a vendéglátóknak a hagyományos magyar ételeken kívül egy "modern, önazonos kreatív fogással" is kell készülniük.

A minden évben változó helyszínen vendégül látott program házigazdája a veszprémi Chianti Étterem, helyszíne pedig az Érseki Palota előtti tér. A rendezvény délben a püspök köszöntőjével és áldásával kezdődik, majd a balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara lép fel. A részvétel ingyenes, de a szervezők nem szeretnének tömegrendezvényt, ezért a limitált férőhelyekre mától van lehetőség regisztrálni a veszpreminfo.hu honlapon.

Résztvevő éttermek

  • Anyukám Mondta Étterem (Encs): 
  • Baricska Csárda (Balatonfüred):
  • Chianti Étterem (Veszprém)
  • Erhardt Étterem (Sopron):
  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
  • Ikon Étterem (Debrecen)
  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Macok Bisztro és Bor-Bár (Eger)
  • Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
  • PalKonyha falusi lakásétterem (Palkonya)
  • Rosinante Hotel és Étterem (Szigetmonostor)
  • Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)
  • Walter Vendéglő (Perbál)


Hasonló tartalmak

Admin mode