Programsorozatokkal, összehangolt szolgáltatásokkal és a tájékozódást megkönnyítő táblákkal hosszabbítanák meg a főszezont a tomajiak.

„Szeretnénk megmutatni, hogy ki lehet bújni a balatoni retró városka címke árnyékából” – mondta Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere a hirbalatonnak. Egységesebb képet akarnak kialakítani a településről, ezért szabályozni kezdik a város arculatát, és összehangolják a turisztikai egységek közti kommunikációt.

A városvezetés egyeztetne a vendéglátásban érdekelt szervezetekkel, hogy összefogják a panziókat, éttermeket, borospincéket és minden egyéb szolgáltatót. A vendégek tájékoztatására is nagyobb figyelmet fordítanának, és útjelző táblákkal segítenék a turistákat, akik nem ismerik a járást Badacsonytomajon. 

A cél nem csak a turizmusból származó bevétel növelése – az akcióktól a két hónapos balatoni főszezon meghosszabbítását remélik. Szeretnék felhívni a vendégek figyelmét arra, hogy a Badacsony környékén egész évben találhatnak programokat a vezetett túráktól kezdve az olyan helyi különlegességekig, mint az őshonos  kéknyelű szőlő virágzásához kapcsolódó fesztivál. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület idén is folytatja Borbarangolás című gasztronómiai kirándulását, 16 borászat, 3 étterem és 18 szálláshely részvételével.

A Hetedhét Badacsony programsorozatban foglaltak össze hét kiemelkedő rendezvényt: a Keszegfesztivált (június 9-10.), a Borheteket (július 14-30.), a Rózsakő Fesztivált (augusztus 17-20.), a Dűlőre Futunk-ot (augusztus 26.), a Szüretet (szeptember 8-10.), a Sajt és bor ünnepét (október 21.) és az Összeröffenést (november 25.).