A tervek szerint 2018 elején már be lehet költözni Siófok legújabb lakóhelyére, a Panoráma Part lakóparkba. És hogy ez miért is érdekes? A 3 egységből álló épületegyüttes a város legutolsó közvetlenül vízparton lévő telkén épül fel, mintegy két hektáron. Összesen 148 lakás lesz benne, ezek osztoznak majd a saját strandrészen, ami alanyi jogon jár melléjük, és sokuk extrája lesz még a balatoni panoráma is. Néhány látványtervben mutatjuk be a modern stílus mentén épülő parkot.

Azt eddig is tudtuk, hogy a siófoki vízpart nagy népszerűségnek örvend, az azonban minket is meglepett, hogy már csak egyetlen üres telek van ezen a szakaszon. Ez a kéthektáros terület sem sokáig lesz már lakatlan: 2018-ra húzzák fel ide a Panoráma Part lakóparkot, amelyben 148 luxuskategóriájú lakás lesz elérhető.

A dolog pikantériája, hogy a 2 négyemeletes és 1 háromemeletes épületből álló komplexum saját strandot birtokol, külön napozóstéggel, de egy lakók számára fenntartott fűtött medencét is építenek majd. Na és persze az sem utolsó szempont egy lehetséges jövőbeni lakásvásárlásnál, hogy az ablakok, teraszok nagyobb részéről a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre is rá lehet látni.

A belvárostól egyébként egy 10 perces, a kikötőtől pedig egy 5 perces sétányira járunk, az Erkel utcában, a Hotel Azúr szomszédságában. A már emlegetett 3 épület között lévő közös területre olyan zöld placcokat terveztek, ahol lehet majd bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni, de sportolni is. Ezen kívül játszóteret is építenek, gondolván a kisgyerekes családokra.

Külcsín után belbecs: a lakások mérete 47 és 108 nm között alakul, áruk elhelyezkedéstől és kilátástól függően négyzetméterenként 500 000 Ft és 800 000 Ft között mozog, melléjük pedig pluszban tárolókat és parkolóhelyeket is lehet vásárolni. A teraszok között is lesznek kisebbek és nagyobbak, akárhogy is, a kerti bútorokat biztosan ki lehet majd pakolni, ez fontos szempont volt a kialakításnál.

Akárcsak az, hogy a lakások mindegyikébe magas minőségű hűtő-fűtő rendszert vezessenek be, amit egyedi hőszivattyúk elhelyezésével oldanak meg (bővebben a műszaki tartalomról ITT). A Panoráma Part tervezője Ripszám János (Ybl-díjas építész) vezető tervező és Hideg Norbert építész, a beruházó-kivitelező pedig megegyezik a közelben lévő Vitorlás lakóparkéval. Jó hír azoknak, akik vízparti lakásuk teraszáról szeretnének Tihany irányába szemlélődni, és saját strandon szeretnének pihenni, hogy a lakások fele még elérhető. INNEN lehet szemezgetni.