A január 27-én, szombaton a már „nyolcadik kiadásban” megtartott Olaszrizling Szerintünk rendezvényen huszonhét balatoni borászat borait mutatják be Csopakon.
„A rendezvény kezdetben önbizalomerősítő volt a kocsmabornak tekintett olaszrizlinget termelő résztvevők számára. Rengeteget tanultunk egymástól, nagyot javult a fajta presztízse és mára a legkeresettebb fehér fajta az országban” – mondta el nekünk a tavaly a Borászok borászává választott Jásdi István, a boros rendezvény ötletgazdája.
A két fő helyszín idén is a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok lesz, a lenti listában láthatjátok, hogy a kiállító pincészetekkel pontosan hol találkozhattok majd. Balatonfüred és Csopak, valamint a két borterasz között busztranszfer is közlekedik szombaton.
KIÁLLÍTÓ PINCÉSZETEK
Jásdi Borterasz
- Bussay Pincészet
- Figula Pincészet
- Gál Lajos Pincészete Eger
- Guden Kisbirtok
- Homola Pincészet
- Jásdi Borterasz
- Káli Kövek Borászat
- Kasnyik Családi Pincészet Kürt - Strekov
- Légli Szőlőbirtok és Borászat
- Somlói Vándor Pince
- Tornai Pincészet
- Villa Tolnay Borház
Szent Donát Birtok
- 2HA Szőlőbirtok és Pincészet
- Bakó Ambrus Pincészete
- Borbély Családi Pincészet
- Csetvei Pince
- Petrányi Pince és Borterasz
- Söptei Pincészet és Étterem
- Martinus Borház
- Gyukli Pince Balatonfüred
- Laposa Borbirtok
- Pálffy Borterasz
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet
- Skrabski Pince
- Szászi Birtok
- Szent Donát Birtok
- Zelna Borterasz és Vinotéka
A kezdetek óta az Olaszrizling Szerintünk alaposan kinőtte magát, annyira, hogy a fő helyszínekre már most, cikkünk megjelenésekor sem lehet jegyet kapni. Kísérőrendezvényként idén Balatonfüreden a Figula Pincészet, Paloznakon a Homola Pincészet tart borkóstolót, Csopakon pedig Petrányi Pincészet tart borvacsorát (amely szintén teltházas), a hivatalos esti buli helyszíne pedig a balatonfüredi Horváth-Ház Borgaléria lesz.
„Azt szeretnénk, ha egy nemzetközileg érthetőbb, jobban kommunikálható, a fogyasztók számára pontosabb információkat és logikusabb árakat jelentő rendszer alapjaiban egyetértés születne” – mondta Jásdi, aki hozzáfűzte, hogy ízlelőt és felvilágosítást első kézből, azaz a termelőktől kaphatnak majd a program résztvevői.