Az Aktív térkép sorozat új kötete, a "Balaton II. Nyugati rész" a Révfülöp és Balatonboglár közötti részt mutatja be sportosan.

A kiadvány a Cartographia kiadó Aktív térkép sorozatának legújabb tagja, amely a sportos programokra éshelyszínekre helyezi a hangsúlyt. Az olvasó megismerheti a kerékpárutakat, kerékpározható utakat, pihenőhelyeket, szervizeket, tanösvényeket, kalandparkokat, horgászhelyeket, kikötőket, valamint a kapcsolódó szolgáltatókat is.

A térkép 10 különböző nehézségű biciklitúrát és egy gyalogtúrát javasol, illetve minden térképen feltünteti a Balatoni Bringakörút útvonalát. Mindezt vízálló lapokon, hogy az eső se tántoríthassa el a túrázókat. A műanyag borítású oldalakra filccel rajzolni is lehet, majd letörölni azt. A kiadvány különlegessége, hogy a hátoldaláról QR kód navigál a www.funiQ.hu oldalra, még több, interakív térképért és netes tartalomért.

A könyv április végétől vásárolható meg a boltokban is. Az Aktív térkép sorozat keretein belül tavaly a keleti medencéről jelent meg hasonló kiáltvány Balaton I. Keleti rész címmel, előtte a Tisza-tavat, a Dunakanyart, a Fertő tavat, és Budapest környékét dolgozták fel.