A szemesi Kistücsök, a füredi Sparhelt és a veszprémi Villa Medici Mild is felkerült a 2018-as Dining Guide Étteremkalauz listájára.

Kihirdette a legjobb vidéki éttermek top tízes listáját a Dining Guide, és a legjobbak között ott találunk több, a Balaton vonzáskörzetébe sorolható helyet is.

Újabb elismerésnek örülhet például a balatonszemesi Kistücsök, hiszen séfhelyettesük, Pohner Ádám magyar Boucuse d'Or győzelme után az étterem ott szerepel a legjobb vidéki éttermek listáján. A Dining Guide szerkesztőségi véleménye alapján a Kistücsök a családias hangulat mellett a konyhát vezető Jahni László séf klasszikusokat a modernebb konyhával ötvöző koncepciója miatt egyedi élmény.

A balatonfüredi Bistro Sparhelt is felkerült a toplistára, az indoklás szerint többek között azért, mert az Elek Balázs által vezetett konyha egyre tisztább képet mutat, az ízek pedig jók, és nincsenek túlbonyolítva.

„Az étterem meglehetősen protokolláris, úgy elegáns, ahogy abból már nincsen sok idehaza, de ez mindenképp pozitív kritika"  – jellemzi a veszprémi Villa Medicit a Dining Guide listája, amely kiemeli, hogy a családi vállalkozás tiszteletben tartja a magyar hagyományokat, de közben képes a megújulásra is.

A TOP10 vidéki étterem a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint:

1. Anyukám mondta
2. Kistücsök
3. Platán
4. Sauska48
5. Sparhelt
6. Tiszavirág
7. Villa Medici Mild
8. Macok
9. Pajta
10. Viator