Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: a világosi Panoráma-kilátó

A Balaton talán legideálisabb pontja az aligai magaspart, hogy végignézzünk egy tomboló ciklont vagy egy mágikus napnyugtát.

A Balaton kapujának is szokták nevezni a keleti partot, a Balatonaligától Fűzfőig terjedő szakaszt. Magasabb pontjairól pazarul belátni a komplett keleti medencét Tihanyig. A leglenyűgözőbb akkor tud lenni, ha az ember valamelyik magasparti szakaszon leül egy padra, és a biztos távolból végignézi egy monstrum vihar áthaladását a tavon, vagy épp a naplementét. Ilyen helyet ajánlunk most: ez a balatonvilágosi (voltaképp aligai) Panoráma-kilátó, ami nem egy torony, hanem egy magaspart.

A Balatoni Bringakörút is itt fut el, szóval ha pihenésre szottyan kedvünk, érdemes megállni. A lélegzetelállító kilátás mellett pár apróságra is rácsodálkozhatunk. Van például egy egész sekély árkon átívelő, aránytalanul méretes fahíd, amit dedikáltan a szerelmes pároknak szenteltek. Ha ezen átmennek, szerelmük múlhatatlan, olthatatlan, elpusztíthatatlan lesz.

Hogyan jutok ide? Balatonvilágos főutcájából, a Dobó István utcából több kis utcácskán és közön le lehet menni a Csók István sétányra, ami a panorámát ígéri.

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A