balaton

Idén is útikönyvvel adunk iránytűt a Balatonhoz – Megjelent a We Love Balaton 2019-es nyári kiadványa

Szerzők

  • We Love Balaton

2019. 07. 25. 15:59

Megjelent a We Love Balaton nyári-őszi, ingyenes útikönyve. Ezzel zsebre vághatjuk a legjobb éttermek, borászatok, látnivalók listáját, miniinterjúkat, magyarázó grafikákat.

Egy évvel ezelőtt jelent meg a We Love Balaton első saját útikönyve. Azért kezdtünk bele a nyomtatott kiadvány megírásába, mert nem találtunk olyan átfogó, kultúrával, gasztronómiával, programokkal és természeti látnivalókkal foglalkozó zsebkönyvet, amely segített volna ötletekkel a balatoni nyaralás során.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A tavaly nyári zsebkönyvünket követte egy téli, hisz fontosnak tartottuk azt az egyre terjedő szemléletet, hogy a Balaton nemcsak nyári desztináció, a holtszezonnak csúfolt időszakban is csordultig tele van vízzel, élettel, programokkal, kulináris élményekkel.

Most pedig a harmadik kötettel jelentkezünk, ami a nyári és kora őszi Balatont tárja az olvasók elé. A bejáratott rendszer megmaradt: ismét úgy indul a kötet, hogy átfogó toplistákkal segítünk eligazodni a Balatonnál, majd rátérünk az egyes régiókra. Külön bemutatjuk Balatonfüred, a Káli-medence, a Badacsony, Keszthely, Balatonboglár, Balatonlelle és Siófok környékét sok-sok hasznos hellyel és látványossággal, és az ezeket összefogó toplistákkal.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Nem maradnak el a megszokott miniinterjúk sem a Balaton meghatározó arcaival, Zakar Kata (Kővirág) és Laposa Bence (Laposa Borbirtok) kedvenc helyeiket, Pohner Ádám (Kistücsök) a kedvenc balatoni alapanyagait mutatja be. Az ún. explainerekben ismét elmagyarázzuk egy-egy érdekes jelenség, hely, történet mibenlétét, például a festő Szinyei Merse Pál és a tó kapcsolatát, vagy épp a keszthelyi Festetics-könyvtár világháborús megmenekülését.

Újdonságokkal is készültünk. Idén is hat régióra osztottuk fel a Balaton környékét, de néhány téma külön szekciót kapott, így a strandokat, a bicikliseknek hasznos információkat, vagy az általunk kiemelten kezelt strandételeket külön-külön nézzük. A túrázás szintén külön fejezetet kapott, grafika segítségével mutatjuk be az északi part ikonikus tanúhegyeit.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

gasztrorajongókra is gondoltunk: minden régióból egy-egy meghatározó étterem árulta el nekünk egy-egy receptjét. Kiderül, hogy készül egy igazán jó harcsapaprikás, de az egyik legnépszerűbb északi parti étterem lecsóreceptjére is fény derül.

Új mellékletet is kapott a kiadvány: a hátsó borító belső oldalára tapasztottunk egy kis, kinyitható térképet, aminek egyik oldalán a Balaton 50 fő nevezetességét mutatjuk meg (azokat, amelyek az útikönyvünkben szerepelnek), másik oldalára pedig a Balatoni Kör saját térképe került.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A kiadványunk változatlanul ingyenes, az abban szereplő kiemelt helyeken, valamint a helyi Tourinform-irodákban lehet majd elérni. Ahogy az online verziónk, úgy a print is nyit a külföldi nyaralók felé: angol nyelven is megjelenik. A kiadvány a hétvégén és jövő hét folyamán lesz elérhető a Balaton környékén, de online is végig lehet lapozni, ha az alábbi linkre kattintotok.

A fővárosban hamarosan elérhető lesz a We Love Budapest és a We Love Hungary című útikönyvünk is (a Balatonhoz hasonlóan magyar-angol nyelven), amelyek elárulják, hol érdemes enni, inni és lenni a fővárosban, illetve az ország hat különböző turisztikai régiójában (Sopron, Mátra-Bükk, Tokaj-hegyalja és Felső-Tisza, Debrecen, Szeged és Pécs).  

Hasonló tartalmak