Megjelent a We Love Balaton nyári-őszi, ingyenes útikönyve. Ezzel zsebre vághatjuk a legjobb éttermek, borászatok, látnivalók listáját, miniinterjúkat, magyarázó grafikákat.

Egy évvel ezelőtt jelent meg a We Love Balaton első saját útikönyve. Azért kezdtünk bele a nyomtatott kiadvány megírásába, mert nem találtunk olyan átfogó, kultúrával, gasztronómiával, programokkal és természeti látnivalókkal foglalkozó zsebkönyvet, amely segített volna ötletekkel a balatoni nyaralás során.

A tavaly nyári zsebkönyvünket követte egy téli, hisz fontosnak tartottuk azt az egyre terjedő szemléletet, hogy a Balaton nemcsak nyári desztináció, a holtszezonnak csúfolt időszakban is csordultig tele van vízzel, élettel, programokkal, kulináris élményekkel.

Most pedig a harmadik kötettel jelentkezünk, ami a nyári és kora őszi Balatont tárja az olvasók elé. A bejáratott rendszer megmaradt: ismét úgy indul a kötet, hogy átfogó toplistákkal segítünk eligazodni a Balatonnál, majd rátérünk az egyes régiókra. Külön bemutatjuk Balatonfüred, a Káli-medence, a Badacsony, Keszthely, Balatonboglár, Balatonlelle és Siófok környékét sok-sok hasznos hellyel és látványossággal, és az ezeket összefogó toplistákkal.

Nem maradnak el a megszokott miniinterjúk sem a Balaton meghatározó arcaival, Zakar Kata (Kővirág) és Laposa Bence (Laposa Borbirtok) kedvenc helyeiket, Pohner Ádám (Kistücsök) a kedvenc balatoni alapanyagait mutatja be. Az ún. explainerekben ismét elmagyarázzuk egy-egy érdekes jelenség, hely, történet mibenlétét, például a festő Szinyei Merse Pál és a tó kapcsolatát, vagy épp a keszthelyi Festetics-könyvtár világháborús megmenekülését.

Újdonságokkal is készültünk. Idén is hat régióra osztottuk fel a Balaton környékét, de néhány téma külön szekciót kapott, így a strandokat, a bicikliseknek hasznos információkat, vagy az általunk kiemelten kezelt strandételeket külön-külön nézzük. A túrázás szintén külön fejezetet kapott, grafika segítségével mutatjuk be az északi part ikonikus tanúhegyeit.

gasztrorajongókra is gondoltunk: minden régióból egy-egy meghatározó étterem árulta el nekünk egy-egy receptjét. Kiderül, hogy készül egy igazán jó harcsapaprikás, de az egyik legnépszerűbb északi parti étterem lecsóreceptjére is fény derül.

Új mellékletet is kapott a kiadvány: a hátsó borító belső oldalára tapasztottunk egy kis, kinyitható térképet, aminek egyik oldalán a Balaton 50 fő nevezetességét mutatjuk meg (azokat, amelyek az útikönyvünkben szerepelnek), másik oldalára pedig a Balatoni Kör saját térképe került.