Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Szombaton végre újranyit a szigligeti vár

Tavaly szeptember óta kellett erre várni, de végre látogatható lesz a Balaton leggyönyörűbb vára. A lenyűgöző építmény felújítása ennek ellenére folytatódik jövő tavaszig, mivel a pandémia közbeszólt.

Évek óta csinosítgatják a szigligeti várat, de tavaly már egy nagyon komoly rekonstrukció kezdődött el. Ennek apropóján Balassa Balázs polgármester akkor meg is mutatta nekünk a roppant csinossá váló erődöt. Most pedig megjött a hír, hogy végre a nagyközönség is elmerülhet a végvári lét maradványaiban:

június 20-án megnyitják a publikum előtt a szigligeti várat.

A vár egyébként 2019 szeptembere óta teljesen le volt zárva, és a mostani megnyitás se jelenti azt, hogy a projektnek teljesen vége, kisebb munkálatok még zajlanak. A CsodálatosBalaton arról ír, a járvány miatt a teljes befejezés egy évet csúszik, 2021 tavaszára lesz kész az erődítmény modernizálása. Balassa Balázs a lapnak elmondta:

"Jelenleg még zajlik a várban az építési beruházás, de a munkavégzéssel párhuzamosan már biztosítani tudjuk a biztonságos vendégfogadás feltételeit."

"Jelenleg még zajlik a várban az építési beruházás, de a munkavégzéssel párhuzamosan már biztosítani tudjuk a biztonságos vendégfogadás feltételeit."

A 470 millió forint állami és 60 millió forint önerős forrásból interaktív látványelemeket is telepítettek. A Tóti-Lengyel-kapun működő ejtőrács lesz és címert is kapott, a Török Bálint kaputorony gyilokjárót kapott, a Felsővár Újlaki-kapuját továbbépítették, szintén a Felsővárban egyes helyiségeket befedtek, felfalaztak, a Bencéstornyot is visszaépítették, megkönnyítették a Bencéstorony és a Palotaszárny közti átjárást, valamint a Palotaszárny befedése, a boltozat kiegészítése, festése is elkészült.

2021. április 1-re építik be az interaktív kiállításokat, ezzel fejeződik be a teljes fejlesztés. A vár júniusban 9-19 óra, júliusban és augusztusban 8-20 óra között lesz látogatható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Ennél meghittebb mini „nappalit” aligha találunk az ünnepek alatt

?>

Karácsonyi fényekkel és kényelmes fotellel vár a Zamárditól 15 km-re található település apró buszmegállója.

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

?>

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

?>

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Neked ajánlott

A