Tematikus hétvégéken vethetünk horgonyt a világ kikötői előtt tisztelgő PORT Étteremben. Kezdésnek irány New York City!

A név kötelez, talán ebből is kiindulva döntött úgy a balatonmáriafürdői PORT Étterem és Panzió, hogy a világ más "portjainak", azaz kikötővárosainak szentel pár emlékezetes estét. "Utazz a déli partról messzi kikötőkbe!" – zeng a felhívás a déli part gasztrokikötőjéből, ahol idén nyáron híres kikötőket idéznek meg tematikus hétvégékkel. Az apropó amúgy logikus: 

Ha ez a nyár már úgysem a messzi utazásoké, miért ne kóstoljunk a Balaton partján autentikus New York-i ételeket, vagy miért ne érezzük magunkat egy barcelonai tapas bár teraszán, vagy utazzunk az ízek szárnyán Tokió zsúfolt kikötőjébe?

A következő ütemezéssel lesznek a tematikus hétvégék (az első már most esedékes!):

  • Június 26-28. – New York,
  • Július 24-26. – Barcelona,
  • Augusztus 28-30. – Tokió.

Az első, New York-ias hétvégén, június 26-28. között ehetünk majd többek között amerikai kukoricalevest, BBQ oldalast, Chili con carne baguette-et, csirkeszárnyat, hamburgert, hot-dogot, amerikai palacsintát juharsziruppal és almás pitét is. Szóval a street foodok kedvelői megtalálnak mindent, amit imádhatnak. Italok terén vérbeli amerikai üdítők és koktélok lesznek (pl.: Manhattan, Long Island).

Mit kell tudni a PORT-ról?

A PORT tehát étterem és panzió egyben, régóta a déli part kötelező gasztrokikötője. A korábbi két egységet (beach food és á la carte étterem) egybevonták, a felette lévő panzióban a kényelmes szobák mellett már kerti medence is várja a vendégeket. Az étteremben és a teraszon marad a laza, kikötői hangulat és a beach food vonal, de az új séf, a Kristinustól érkezett Horváth András személyével egyértelmű minőségi ugrás érkezett el.

Az előzmények bíztatóak, a PORT a Magyar Konyha TOP10 kikötői éttermébe is bekerült, és 2019-ben a marhaszegyes ciabatta elnyerte a Balatoni KÖR és a We Love Balaton által szervezett Év Strandétele verseny 2. helyét.

Címkék