156 oldalba sűrítettük mindazt a csodát, amit a Balaton képes nyújtani az idelátogatóknak. Keresd a szuper vendéglátóhelyeken és a Tourinformokban!

Újabb egy év eltelt, megint korosabbak és tapasztaltabbak lettünk, ráadásul egy extrém évet élünk idén a koronavírus miatt. Ez a mi életünket is befolyásolta a szerkesztőségben, de annyira azért nem, hogy a szokásos útikönyv nélkül hagyjuk a Balatonon nyaralókat. A krédónk nem változott, ahogy a tavalyi cikkben is leírtuk,

azért kezdtünk bele a nyomtatott kiadvány megírásába, mert nem találtunk olyan átfogó, kultúrával, gasztronómiával, programokkal és természeti látnivalókkal foglalkozó zsebkönyvet, amely segített volna ötletekkel a balatoni nyaralás során.

Ez már a harmadik nyár, amikor útikönyvet dobunk piacra (nyugalom, még mindig ingyenes!), de ez egy különleges nyár. A járvány alapjaiban formálta át az életünket, azt is, hogyan üdülünk. Így mindamellett, hogy átfogó toplistákkal segítünk eligazodni a Balatonnál, ismét rátérünk az egyes régiókra. Külön bemutatjuk Balatonfüred, a Káli-medence, a Badacsony, Keszthely, Balatonboglár, Balatonlelle és Siófok környékét sok-sok hasznos hellyel és látványossággal, és az ezeket összefogó toplistákkal.

Fontos tudni, hogy a 2019-es kiadványt vettük alapul, ezt újítottuk meg, frissítettük és toldottuk meg további érdekes toplistákkal. Sietősre kellett vennünk a figurát, ezért a tavalyi kiadvány tematikus toplistaoldalai (mint a kirándulós vagy a kerékpározós), a magyarázó explainerek és a receptek ezúttal kimaradtak. Kompakt kis köteteinkbe azért írtunk új miniinterjúkat a tó fontos arcaival (Sütis Móni mesél kedvenc süteményeiről, Varga István aktuális fonyódi helytörténeti kutatásáról stb.).

Az aktív kikapcsolódás jegyében a hosszú hétvégét átfogó programajánlatunk, a road trip ezúttal bringatúrává alakult: megtudhatjátok, hogy lehet egy igazán tartalmas tekerést véghez vinni északon és délen. Újdonságot a kiadvány elején találsz még: egy infografikával és egy részletes cikkel adunk tanácsokat, hogy járványbiztosan nyaralhass a Balatonnál, hogy a rettegett második hullámnak még a szele se suhintson meg. Szintén újdonság, hogy egy-egy toplista erejéig megmutatjuk, érdemes mélyen beautózni Somogyba és Veszprém megyébe, a Balatontól egyórányira is rengeteg értéket lehet felfedezni.

A kiadványunk változatlanul ingyenes, az abban szereplő kiemelt helyeken, valamint a helyi Tourinform-irodákban lehet majd elérni. Ahogy az online verziónk, úgy a print is nyit a külföldi nyaralók felé: angol nyelven is megjelenik. A kiadványt már a múlt héten elkezdtük teríteni, egyre több helyen találkozhattok vele.

FRISSÍTÉS: Sokan kérdeztétek, hogy online is megjelenik-e az útikönyv, és azt kell mondjuk: IGEN! Ezen a linken böngészhetitek végig.

A fővárosban hamarosan elérhető lesz a We Love Budapest és a We Love Hungary című útikönyvünk is (a Balatonhoz hasonlóan magyar-angol nyelven), amik elárulják, hol érdemes enni, inni és lenni a fővárosban, illetve az ország hat különböző turisztikai régiójában (Sopron, Mátra-Bükk, Tokaj-hegyalja és Felső-Tisza, Debrecen, Szeged és Pécs).

Címkék