2021. július 11-18. között, nyolc napon át, három helyszínen várja látogatóit az idén elmaradt VeszprémFest. A Jezsuita Templomkertben Miklósa Erika, Tompos Kátya, Balázs János, Lendvay József és Szakcsi Lakatos Béla is színpadra lépnek különleges, műfajokon átívelő kompozíciókkal, a VeszprémFest Classic koncertsorozat keretében.

Azt már eddig is tudtuk, hogy 2021-ben fellép majd a Jazz+Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flórez, a megváltott jegyek ugyanis automatikusan érvényesek a 2021-es fesztiválra. A História Kertben és a Várban felállított nagyszínpadokon a nemzetközi jazz, pop és világzene sztárjai lépnek majd fel, a Jezsuita Templomkertben (Romkertben) pedig a hazai zenei élet világhírű kiválóságai adnak koncertet. A VeszprémFest Classic elnevezésű koncertsorozatának fellépőit nemrég jelentették be a szervezők:
 
Július 16-án 18.30-tól Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet. A művészek három évvel ezelőtt léptek először együtt színpadra, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Mindkét művész szeretné, hogy azt a zenei szabadságot, azt az örömet érezze át a mai közönség, amit Mozart, Verdi, Liszt vagy éppen Cziffra György közönsége is átélhetett. A koloratúr szoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel a műsorát.

Július 17-énPaganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, aki 2004-ben ott volt az első fesztivál fellépői között. Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióiban pedig Lendvay József brillírozik. A program különlegessége, hogy a Paganini-életmű több évszázados innovációját mutatja be: a remekműveket eredetiben, Liszt-féle átiratban és jazz átiratban is meghallgathatja a közönség.

A VeszprémFest Classic záróakkordjaként július 18-án Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét láthatjátok. Az elhangzó dalok pillanatfelvételek fiatal szeretőkről és öreg bohémokról, naiv álmodozókról és művészekről. 

A VeszprémFest Classic koncertsorozat előadásai a Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös szervezésében jönnek létre.
 
A 2020-as VeszprémFest (ahol Dido kétszer is fellépett volna), a vírushelyzet miatt elmaradt, a hatóságok nyáron, augusztus 15-ig nem engedélyezték az 500 fősnél nagyobb fesztiválokat.

A 2020-as fesztivál koncertjeire megvásárolt jegyekkel kapcsolatban itt található információ.

Címkék