A dús toplistáktól a járványhíreken át a csinos szállásokig sokféle cikkre kattintottatok idén szívesen. Össze is szedtük a tízes toplistát, ami olvasóink ízlését és érdeklődését tükrözi. Elevenítsük fel együtt ennek a nehéz évnek a kellemesebb oldalát!

1. Lekvár, kolbász, szelfi – Pörög Ördög Nóra és Nánási Pál delikátboltja

A celebfaktor az celebfaktor, ezzel mi sem tudtunk mit kezdeni. Ördög Nóra és Nánási Pál neve sokatokat érdekelte kiemelten, a 2020-as év legolvasottabb cikke lett az akarattyai kisboltjukról szóló júliusi anyagunk. Szó se róla, a hely, amit létrehoztak, valóban magas minőséget képvisel, főleg ezért kerülhetett a hasábjainkra. És Nánásiék kis akarattyai világa azóta is bővül.

2. Nyári bakancslista – 21 tipp, hogy mit csinálj az újranyitott Balatonnál

Tél végén egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy turisztikai újságként nem tudunk turizmusról írni, hisz a járványügyi veszélyhelyzet bevezetésével bezártak az éttermek, szállások, attrakciók. Aztán májusra rendeződtek a Covid-számok, lecsengett a koronavírus első hulláma, a Balaton pedig újranyitott. Ebben az aggódó, de mégis felszabadult közegben kellett egy korántsem megszokott stílusú, de szokásos műfajú nyári bakancslistát írnunk. Sikerült is, bár a járványveszély azért elmosta pár tippünket, pl. a fesztiválokat. Szerencsére érdekelt is titeket, mit lehet ilyen időszakban csinálni a Balatonnál.

3. Újraindulhat a Balaton, nyithatnak a strandok és teraszok

A harmadik legolvasottabb cikkünk is a járványhelyzettel kapcsolatos volt. Serényen görgettétek az alábbi cikket, amiben arról számoltunk be, hogy a kormány április 30-i döntésével összhangban kinyithatnak a balatoni strandok, boltok és a vendéglátóhelyek teraszai. Ekkor még mindenki derűlátó volt, nem sejtettük, hogy az őszi második hullámhoz képest az első csak hangyányi volt.

4. A fél Balatont lezárják húsvétkor, jobb lesz otthon maradni

Sajnos a fenti cikk ellenkezője a következő: április elején még bőven nem volt eufória, mindenki körömrágva várta a járvány végét. A húsvéti ünnepeket is el kellett engedni, minden zárva volt, az alábbi cikkünk pedig arról szólt, hogy a tóparti önkormányzatok rengeteg közterületet lezártak, hogy ne csoportosuljanak az emberek a strandokon, parkokban. Szomorú húsvét volt, de talán ennek is köszönhető, hogy májusban már enyhíteni lehetett.

5. Mesebeli szállás, különleges éttermek, aktív és kevésbé aktív programok a Balaton partján, SZÉP-kártyával

Gazdasági fejtegetésekbe nem megyünk bele, de a lényeg, hogy sok ember már SZÉP-kártyán kapja a béren kívüli (cafeteria-) juttatásait. Ezt pedig a turizmusban szépen el lehet költeni, szállásra, kalandozásra vagy épp étkezésre. Össze is szedtünk nektek a Balaton különböző pontjairól hat helyet, ahol elfogadják a kis plasztiklapot, ti pedig serényen olvastátok, hol éri meg költekezni. (Ez a szponzorált cikkünk a SZÉP-kártya együttműködésével készült.)

6. Bámulatos bisztrókonyhát találtunk a Zen Garden Resort árnyas fái alatt

A hatodik legolvasottabb cikkünk a zánkai Zen Garden Resortról szólt. A luxussal kacérkodó minőségű üdülőfalut egy egykori vállalati üdülő hathektáros, ősfás területén húzták fel. Ami a Balaton utóbbi években való természetpusztítása közepén szembeötlő, hogy az építkezés közben egy fát sem vágtak ki, a nádasnak sem görbült "haja szála". Cserébe egy fantasztikus, nyugalmat árasztó, fás-bokros, saját fürdőtavas, autóktól mentesített, fine dining-étteremmel megspékelt zen-üdülőt kap a vendég. (Ez a szponzorált cikkünk a Zen Garden Resort együttműködésével készült.)

7. A szellemfalutól a Káli-medence legromantikusabb csücskéig: 10+1 rejtett látnivaló őszre

Már tavaly is nagyon szerettétek az őszre beidőzített, rejtett látnivalókat népszerűsítő cikkünket. Jó tippeket adtunk akkor is, most is arra, miként hagyjátok el a járt utat a járatlanért. Az idei cikkünkben kilátót, kápolnát, komplett községet, malmot, múzeumot, tavat, romot, lépcsősort, tanösvényt és kisvasutat is ajánlottunk a hazai felfedezőknek.

8. Káprázni fog a szemed a csodától – A Balaton legszebb panorámaútjai III.

A korábbi években ebben és ebben a cikkben már bemutattuk a Balaton környékének lenyűgöző útszakaszait, ahol páratlan élmény forgatni a kormánykereket. Most ismét felmarkoltunk egy csokor útszakaszt a két partról, ahol bátran lehet autóreklámokat forgatni, annyira szép a környezet. Szerettétek is a cikket, mi meg az elkészítését.

9. Félórára Siófoktól jacuzziba bújhatsz a világ elől – VillaFarm Resort&Spa

A térképen elsőre azt láttuk, hogy az Isten háta mögé megyünk, hát ez nagyon nincs a Balatonon, hisz ez TOLNA MEGYE! Aztán amikor két pislogás közt bekanyarodtunk Újiregre – ami mindössze félórás autóútra van Siófoktól –, rájöttünk, hogy ez nem volt egy halálosan nagy út. Cserébe eldugott idilli nyugalmat kaptunk egy jászsági beütésű aprófalu pazarul kialakított vendégházában. A fíling átjöhetett a cikkből, hisz az idei kilencedik legolvasottabb cikkünk lett a beszámoló.

10. Menő, elegáns és tele lesz a nyáron: A Balatonról áradozik a CNN

Június végén ajánlott pár úti célt az amerikai CNN turisztikai leágazása annak a világnak, ami épp az első nagy, szabad levegőt vette a koronavírus-járvány első hulláma után. Az egyik helyszín a Balaton volt, aminek szocialista múltjáról hosszan értekeztek, hogy rákanyarodjanak a gyökeresen megváltozott régióra, ahol a vízisportoktól a gasztroprogramokig mindent megtalál az utazó. Szóval hírünk a nagyvilágban: kipipálva.

Címkék