Várhatóan néhány nap és befejeződik az északi part, Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasúti pálya villamosítása. A MÁV-csoport már az előszezonra új jegytípussal rukkolt elő: itt van a Balaton24 és a Balaton72 Duo-változata, de a biciklizők számára is jó híreink vannak.

Május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között. Ez azt is jelenti, hogy Siófok és Balatonmáriafürdő környékén sűrűbben állnak meg a vonatok, valamint InterCity- és étkezőkocsi is biztosított már. Közvetlenül elérhető Budapestről Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep és Máriaszőlőtelep.  

Új jegytípusok közül is válogathatunk: már elérhető a tavalyi szezonra bevezetett Balaton24- és a Balaton72-jegyek Duo-változata is. Az egy vagy három napig érvényes, korlátlanul használható jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl (köztük a balatonfenyvesi kisvasúton is!), a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz-járatokon is utazhatunk – közölte a MÁV–Volán-csoport korábban az MTI-vel.

Balaton24 Duo-változata 1990 forintért, 26 éven aluliaknak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegye pedig 4990 forintért, 26 éven aluliaknak 2990 forintért vásárolhatók meg a MÁV-START pénztáraiban, valamint a MÁV-applikációban. Még több részletet itt találtok ezekről a jegytípusokról.

Villamosítástól kerékpárszállításig

Bár május 30-ig szünetel az északi part egy részén a vasúti közlekedés, Székesfehérvár és Balatonfüred között addig még pótlóbusz szállítja az utasokat. Ezek után várhatóan elkészül a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti pálya villamosítása, vagyis már az északi parton is sokkal gyorsabban érhetünk célba.

Ezen a vonalon a kerékpárszállítás is csak május 31-től lesz elérhető, amikor is Budapest és Balatonfüred között kétóránként nagy befogadóképességű kerékpároskocsival közlekedik majd a Kék Hullám InterCity.

A déli vasútvonal sebesvonatain hétköznap legalább 8 kerékpárhely biztosított, hétvégén pedig nagy befogadóképességű – 32-36 kerékpár szállítására alkalmas –kocsival közlekednek már most, az előszezonban is – írja a Mávcsoport.hu.

Címkék