Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Balatonmáriafürdői fagylaltozó készíti az idén a Balaton Fagyiját

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő, Mézesem nevű fagylaltja tarolt az idei Balaton Fagyija versenyen.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az idei évben János Somodi főcukrászunk által megálmodott, és csupa természetes alapanyagból készült MÉZESEM fagylaltunk nyerte el a Balaton fagyija 2021 címet” – írja a Florida Fagyizó a Facebook-oldalán.

A balatonmáriafürdői fagylaltozó harmadik alkalommal nyerte meg a versenyt, amelyre az idén 13 Balaton környéki cukrászda és kézművesfagylaltozó nevezett, 23 édességgel.

Idén először a szakmai zsűri különdíját is kiosztották, ezt a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely „Somogyi”-mogyi és Páhoki Pepita fantázianevű fagylaltjai kapták, számolt be az MTI. Ezenkívül három édesség nyert el különdíjat: a balatonalmádi Amaretto Fagyizó meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyija, a balatonszemesi Margaréta fagyizó tökmagos fehérkávé nevű édessége, valamint a veszprémi Völgy fagyizó borsos marcipán nevű fagylaltja.

A Florida Fagyizó 2014-ben a Balatoni randevú nevű pezsgős, marcipános, szamócás fagylalttal nyerte meg a Balaton Fagyija versenyt, 2016-ban pedig a friss mentát, citromfüvet, 100% Szent György-hegyi mustot is tartalmazó, Vulkánok ajándéka nevű fagyival tarolt. A fagyizóban állati eredetű tejszínt használnak, amelyet a Cserpes tejüzemből szereznek be, emellett pedig olasz alapanyagokkal dolgoznak és az olasz iskola szabályai szerint főzik a fagylaltot. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A