Képzelj el egy hotelszobát, ahol reggel, ha kinézel az ablakon, a Balatont pillantod meg először. Az élmény később fokozódik, amikor reggelinél, a cappuccinót kortyolgatva és a friss croissant-t ropogtatva szintén ez a látvány tárul eléd. Ha pedig úszni vagy szaunázni támadna kedved, akkor sem kell lemondanod a Balaton hullámairól, hiszen a wellnessrészlegből páratlan kilátás nyílik a tóra. A Kenese Bay Gardenben legyünk kint a parton vagy bent a hotelben, a Balaton mindig csak egy karnyújtásnyira van.

Négycsillagos hotel balatoni látképpel

A Balaton északkeleti csücskében, közvetlenül a vízparton fekszik a Kenese Bay Garden, ahol minden adott, hogy egy nyugodt, pihentető hétvégét vagy akár egy egész hetet töltsünk el. A hotel saját stranddal, 3 hektáros parkkal, számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséggel, valamint wellnessrészleggel várja a vendégeket.

Kenese nemcsak egy szuper balatoni üdülőhely, de egyik nagy előnye, hogy ha valaki Budapestről érkezik, akár 1 óra alatt is ideérhet. Nincs rohanás, nem kell idegeskedni a dugó miatt, helyette élvezhetjük a friss levegőt és töltődhetünk a Balaton látványával. A szálloda Balatonkenese központjától pár perces sétára található, ahol remek lángosozók, hekkezők és fagyizók várnak ránk.

A Kenese Bay Gardenben megszállhatunk a főépületben vagy a három parképület egyikében. Utóbbiak különösen nyáron népszerűek, hiszen ha kilépünk az ajtón, közvetlenül a vízparton találjuk magunkat. A 91 szoba közül 2 VIP-lakosztály is a vendégek rendelkezésére áll, ezek külön épületben, a konferenciateremmel és a bowlingpályával egy fedél alatt kaptak helyet.

Családbarát szolgáltatások és wellness minden mennyiségben

A szobák egy része balatoni panorámával és erkéllyel vár ránk, a gyerekkel érkezőknek tágas családi szobák és két légterű, összenyitható szobák is rendelkezésre állnak. A wellnessben ráadásul külön gyerekmedence várja a kicsiket élményjátékokkal, emellett játszósziget, nyáron és ünnepnapokon animációs szolgáltatás, valamint szabadtéri játszótér is segíti a kikapcsolódást.

Miközben a gyerekek pancsolnak vagy épp a játszóházban mókáznak, a szülők is elfoglalhatják magukat. A wellnessrészlegen medence, jakuzzi, valamint ötféle szauna (többek között finn, aroma-, gőzkabin és infraszauna) található, továbbá relaxáló masszázsra is van lehetőség, ha inkább passzív feltöltődésre vágynánk.

A Kenese Bay Gardenben a szabadtéri jakuzzit sem érdemes kihagyni. Amint előbújnak az első napsugarak, a kültéri jakuzzi is megtelik élettel. Nem csoda, hogy ennyire népszerű program, hiszen a pezsgőfürdőben ülve kedvünkre gyönyörködhetünk a Balaton türkizkék vizében, ahol akár egész nap elücsöröghetünk.

Programok a hotelben és környékén

Balatonkenese körül sok remek programot lehet csinálni, de ha egész nap csak strandolnánk, annak sincs semmi akadálya, ugyanis a hotel saját partszakasszal, stéggel és stranddal rendelkezik, így elég egy bikini, törülköző, strandpapucs, és irány a strand! A vízi sportok szerelmesei pedig SUP, vízibicikli és kajak közül is választhatnak. Persze akkor sem kell elkeseredni, ha épp nincs ragyogó strandidő: a szállodában bowlingpálya, csocsó és konditerem, valamint SEGA-játékok is szórakoztatják a vendégeket, míg a hotelparkban streetballpálya, műfüves focipálya, minigolf- és teniszpálya, valamint kültéri fitneszpark vár ránk.

Ha pedig szívesen túráznánk és töltenénk időt a természetben, meghódíthatjuk a Soós-hegyi kilátót, amely körülbelül 45 perces sétára van a szállodától. A kilátóból pazar kilátás nyílik az öbölre  – kihagyhatatlan program, ha Balatonkenesén járunk.

Nyitott terasz, svédasztalos vacsora

Az élményekkel teli napot az étteremben zárhatjuk, amelyet nyáron nyitott terasz varázsol még hangulatosabbá. A svédasztalos büfévacsora rendkívül bőséges: kétféle leves, ötféle főétel, hideg és meleg előételek, valamint rengeteg köret közül lehet választani. Aki ételérzékenységben szenved, mindenképp jelezze előre a foglalásnál. Ha ez mégis elmaradna, a fogások között mindig akad vegetáriánus, laktóz- és gluténmentes étel is.

A július 10-ei szombattól ráadásul Big Joe mindenkit vár hétvégente a parti pavilonban, aki lehűtené magát egy hideg itallal vagy megéhezett a strandolás közben egy kiadós szendvicsre. A szendvicsek hozzávalóit a professzionális Kamado-grillben készülnek.

Címkék