A Balaton nemcsak nyáron szuper hely, amikor programok, fesztiválok, gasztro- és zenei események egész sora vár ránk, hanem egész évben tartogat meglepetéseket. A tópart a téli szezonban ugyan még nem túl népszerű célpont, de most a te ötleted is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Balaton négy évszakos lehessen. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fesztiválinnovációs ötletversenyt hirdetett, melyben arra buzdítja az egyetemistákat, hogy álmodjanak téli fesztivált a Balaton mellé.

A Balaton a belföldi turizmus legnépszerűbb célpontja a nyári hónapokban, hiszen számos kulturális esemény, fesztivál és program járul hozzá a nyüzsgéshez ebben az időszakban. Egész más a helyzet azonban akkor, amikor beköszönt a hidegebb idő, elindul az iskola és hazamennek a vakációzók. A tó környékén található vállalkozások egy része csak a nyári időszakra nyit ki, de sokan várják, hogy tavasszal, ősszel és télen is legyen miért felkeresni a Balatont egy hosszú hétvégére vagy éppen egy esemény apropóján.

A CheckINN most innovációs ötletversenyt hirdetett, és a Nagyon Balaton szervezőivel közösen olyan ötleteket vár a nyári szezonon túli időszakra, amelyek a regionális adottságokra épülnek és figyelembe veszik a környék adta lehetőségeket, például a szállások közelségét és a könnyű megközelíthetőséget. 

Ha fesztiválra gondolunk, akkor először a nyári zenei események ugranak be, azonban az ötletelés során bátran értelmezzük tágan ezt a kategóriát. A megvalósítás formájára vonatkozóan nem tesznek megkötést a szervezők, így lehet szó gasztronómiai, kulturális-zenei eseményről, illetve ezek mérete, tömeget vonzó hatása is többféle lehet. Az ötlet kidolgozásában a balatoni eseményeket szervező szakemberek segítségére lehet számítani, a megvalósításban pedig a Nagyon Balaton vállalhat szerepet, amennyiben a projekthez szponzor csatlakozik.

A pályamunkákat a hazai fesztiválszervezésben jártas szakemberek fogják elbírálni, és mentorként segítik majd a csapatokat. A Magyar Turisztikai Szövetség Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatóját, Valde Orsolyát, a Paloznaki Jazzpiknik alapítóját, Lobenwein Norbertet, a VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B my Lake és a Strand Fesztiválok szervezőjét, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosát és Muraközy Pétert, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, Európa Kulturális Fővárosa 2023 fő szervezőjét kérték fel a projektben részt vevő mentoroknak.   

A CheckINN fesztivál innovációs ötletverseny pályázati kiírását és a versennyel kapcsolatos részletes infókat ezen a linken találjátok.

Címkék