Szeptember 9–12. között Balatonfüreden szervezik meg a második SUP-világbajnokságot, amelyre amatőrök jelentkezését is várják.

Tavaly ősszel derült ki, hogy Balatonfüreden rendezik meg a következő SUP-világbajnokságot, amit pár hónappal a bejelentés után 2021 júniusa helyett szeptemberre halasztottak a járvány miatt. Így tehát szeptember 9–12. között jön a második SUP-világbajnokság – adta hírül az MTI. A legelsőt 2019-ben, Kínában rendezték meg.

Schmidt Gábor, az esemény szervezője, és az idén 80 éves Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatóján felidézte a gyorsasági szakágban aratott tokiói olimpiai sikereket: a három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel szerinte sikerült megfelelni az elődök által felállított mércének. Schmidt Gábor hisz abban, hogy hamarosan a SUP is bekerülhet az olimpiai játékok közé.

A versenyre a 17 fős profi csapat mellé amatőrök jelentkezését is várják. A nyílt kategóriákba, felfújható deszkával bárki benevezhet a balaton2021.hu oldalon.

Címkék