Fotográfiai alkotóműhely, Tapolca-Diszel – október 23.
Dolgozhattok fényképekkel, közelebbről megismerkedhettek a fotózás gyakorlati technikáival, fényképezhettek stúdióban és szabadban október 23-án, szombaton 10 és 17 óra között a Tapolca-Diszelben lévő Hajagos tanyán. A kreatív, szórakoztató, természetközeli és kulináris programok egyvelege megalapozott művészet- és élményterápiás módszereket ültet át a gyakorlatba, melyek legfőbb célja, hogy a szabad alkotás folyamata közben igazán kikapcsolódjatok és közelebb kerüljetek önmagatokhoz.
A műhely ára
16 ezer Ft, mely tartalmazza az alapanyagokat, a felszerelést és egy piknikebédet, illetve kávét, teát. A további infókról itt olvashattok.
Gasztroműhely, Vászoly, PortusHome – október 23.
Nyüzsgő gasztroműhellyé alakul október 23-án 11 órától a vászolyi PortusHome, ahol ti is elkészíthettek egy izgalmas háromfogásos menüsort. Máté Szabi és Krasznai Norbi séfek lesznek a segítségetekre, hogy az előre biztosított alapanyagokból és a meglepetés-hozzávalókból valami igazán különlegeset alkossatok. Sült zeller, mandula, lazacpisztráng, cékla, szilva, koreai BBQ, marhaoldalas és savanyított retek kombinációja kerül majd az asztalra.
A 4 órás gasztroműhely ára 27 500 Ft, az eseményről és a jelentkezés módjáról itt olvashattok.
Csináld magad sajt, Kékkút, Levendula Porta – október 29.
A Kékkúton lévő Levendula Porta ismerős lehet barátságos hangulatáról, különböző házi szörpjeiről, lekvárjairól, zseléiről és sajtjairól. Keszthelyi Eníd és férje, Tibor örömmel vezet be minden érdeklődőt a porta működésébe, saját termesztésű és készítésű finomságaik titkába. Október 29-én 14 és 18 óra között tematikus programokkal készülnek: a Csináld magad sajt workshopon először Kékkútról és a portáról tudhattok meg érdekes történeteket, majd neki is láthattok a saját gomolyasajtotok elkészítésének. Úgy kombinálhatjátok különböző fűszerekkel és gyümölcsökkel a másnap elvihető, kb. 1 kg sajtot, ahogy az ízlésetek kívánja. Az egy-egy folyamat közötti várakozást pedig hasznosan ki lehet tölteni: a gazdaságban sétálva találkozhattok az állatokkal és megkóstolhatjátok a már említett háztáji termékeket.
A workshop ára 60 ezer Ft/5 fő (vagyis fejenként 12 ezer Ft), a jelentkezési határidő október 25. 10 óra, a további infókról itt érdeklődhettek.
Kezdő teatanfolyam, Balatonboglár, Lubi Lodge – október 30.
Ha szeretnétek mesterfokon teázni, megtanulhatjátok a tökéletes forró ital készítésének csínját-bínját az október 30-án 16 és 18 óra között tartandó teatanfolyamon Balatonbogláron, a Lubi Lodge szálláshelyen. A kellemes, baráti hangulatban, maximum 10 fős csoporttal tartott workshopon hazavihető tudást, teaismeretet sajátíthattok el, kezdve a helyes teaválasztás és az ideális hőfok kérdésétől a komplex ízek kinyeréséig. 5–6 minőségi szálas teát kóstolhattok meg, köztük a Kamélia Kert különleges teáit is, melyeket hasznos tippek és segítség mellett nektek kell elkészítenetek, begyakorolva a folyamatokat. A műhely végén összeállíthatjátok a saját teakeveréketeket alapteákból és fűszerekből, gyógynövényekből, gyümölcsökből és virágszirmokból, amit aromazáró papírtasakban, saját címkével ellátva haza is vihettek.
A tanfolyam ára 8900 Ft, a jelentkezés regisztrációhoz kötött. További infókat itt találtok.
Ékszertöklámpás-workshop, Siófok – október 31.
Egyedi és környezettudatos ajándékot készíthettek magatoknak vagy szeretteiteknek egy különleges workshopon. Bajczi Marianna töklámpásokat farag, de nem a megszokott módon: cirádák és apró díszek, nyoma sincs az ijesztő halloweeni tekinteteknek. A módszert Vietnamban ismerte meg a képzőművész, és ennek a technikának az elsajátítására kínál alkalmat október 31-én 9 és 17 óra között Siófokon, a MariannaArt Kuckóban. A program 2017-ben Saigonban bekerült az 5 legkreatívabb workshop közé, és azokat is meg kívánja szólítani, akiknek nem erősségük a kézművesség, a programvezető ugyanis
„kétbalkezes”-garanciát vállal.
A tanfolyam ára 45 ezer Ft, és tartalmaz mindent, amire szükséged lesz az alkotáshoz. A program előzetes jelentkezéshez kötött, az elérhetőségekről és a további infókról itt olvashattok.