A Balaton északi partjának egyik közkedvelt célpontja a Folly Arborétum és Borászat, ahonnan nemcsak a panoráma kiváló, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mindig új élményeket is kínál. Hamarosan interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás, kertmozi és chill terasz, valamint szabadtéri színház is nyílik az arborétum területén. Ráadásul új sétaútvonalak, babakocsival is bejárható ösvények is készülnek.

Pompás balatoni panoráma és százéves cédrusok illata várja azokat a látogatókat, akik betérnek a Balaton legpazarabb kertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatba. A kertet négy nemzedék kitartó munkája és gondoskodása élteti, ahol mára már négy világtáj növényei leltek otthonra. Az első fákat Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 1905-ben, majd 11 évvel ezelőtt a kert gondozását a dédunokája, Folly Réka vette át. 

A Follyban eddig sem lehetett unatkozni, de a következő fél évben olyan újdonságok várhatók, mint az egykori pincében kialakított interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás, kertmozi és chill terasz, valamint szabadtéri színház, de számos olyan fejlesztés valósul meg, amely a vendégek komfortérzetét növelik. Így például a felújítják burkolatokat az ösvényeken, új ülőpadokat, bútorokat és függőágyakat helyeznek ki, valamint teljesen új, tematikus és babakocsival bejárható sétautakat is kialakítanak.
 
Elektromos kerékpár- és autótöltőket, valamint új információs táblákat is kihelyeznek. A tervek között szerepel az infokommunikációs jegyrendszer bevezetése, de új land art alkotások, szobrok is költöznek az arborétum területére.

A fejlesztés elemei a tervek szerint 2022. április 30-ra készülnek el.

Címkék