Nyolcvanöt év szünet után, október 31-én újra megnyílik Veszprém főterén az Óváros Piac. A kézműves termékek, borok, könyvek és a sok más, karácsonyi ajándéknak is beillő portéka között kéthetente, vasárnaponként reggeltől kora délutánig lehet válogatni.

A Veszprém különleges formájú, patinás műemlék épületekkel körülvett főterén, az Óváros téren újjászülető piacon minden megtalálható, ami egy hétvégi bevásárláshoz kell, a termelői sajtoktól és hústermékektől a szörpökön át a kerámiákig és a könyvekig, de a házi sör, és a minőségi pincészetek borai is megvásárolhatóak lesznek. Az adventi készülődéshez is árulnak itt kiegésztőket, és az is esélyes, hogy egyedi karácsonyi ajándékot találtok a kincsvadászat közben.

A piacozás természetesen közösségi élmény is. A gasztronómiai élményekről  – a termelői finomságok mellett – két food truck gondoskodik: az egyikben Balaton-felvidéki minőségi borokat és kézműves söröket lehet kóstolni, a másik kocsit pedig minden alkalommal más-más étterem veszi birtokba, és kínál helyi alapanyagokból készült ételeket. A nyitás napján, október 31-én például a balatonfüredi Villa Delikát csapata települ ki.

Az Óváros Piac családi programoknak, kézműves workshopoknak is helyet ad. Ezen a hétvégén például a Nanana Dekorral közösen készül majd az őszi dekoráció, a zenei aláfestésről pedig Zsandár Tamás, alias WINYL - Wine & Vinyl gondoskodik.

A piac kéthetente vasárnaponként 8 és 14 óra között lesz nyitva. Piaci napok ebben az évben: október 31., november 14., november 28., december 12., december 19.

A tér a mozgássérültek számára is bejárható, ezen kívül a helyszínen akadálymentesített toalettek vehetők igénybe, és információs táblák is segítik a tájékozódást.

Az Óváros Piac a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával valósul meg.

Címkék

Elérhetőségek

Óváros Piac 8200 Veszprém, Óváros tér Facebook-oldal Weboldal