A 2020-as elmaradt verseny után végül 2022-ben tekernek majd Magyarországon a Giro d'Italia versenyzői. A hazai harmadik, balatoni szakasznál Badacsonyt, Tihanyt és Balatonfüredet érintik majd a bringások.

2022. május 6-án, pénteken a Budapest–Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár–Balatonfüred szakasszal folytatódik a jövő évi, 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny – számolt be az MTI Paolo Bellino, a olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatójának budapesti ismertetőjéről.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig tekernek majd a versenyzők. A 201 km-es szakaszról Paolo Bellino azt mondta, hogy véleménye szerint ez egy nagyon gyors etap lesz és sprintbefutóval fog végződni. 

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint tavaly még az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán a mezőnyben magyar versenyző, jövőre viszont akár 4-5 hazai kerékpáros is indulhat. A 2020-ra tervezettekhez képest (amit először elhalasztottak a járvány miatt, végül csak Olaszországon belül szervezték meg) változtattak a magyarországi útvonalon. A Girót közel 200 országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt, ezért a magyarországi rajt a kormánybiztos szerint hozzájárul majd a hazai turizmus újraéledéséhez.

Címkék