Fél éve várunk arra, hogy újra programokat ajánlhassunk Nektek. Megnyithattak a vendéglátóhelyek, végre megérkezett a jó idő, a balatoni helyek és programszervezők pedig máris egy sor izgalmas eseménnyel készülnek a tavasz utolsó hónapjára. Most is hangsúlyozzuk: a járványügyi szabályozásokat továbbra is tartsátok be, és felelősen vegyetek részt a programokon!

2021. május elsejétől a járványügyi szabályok megváltoznak: a vendéglátóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők az éttermek belső tereit, a múzeumokat, a színházakat, a mozikat és az edzőtermeket is látogathatják. Felnőtt hozzátartozó kíséretében a gyerekekre is ez vonatkozik. 

Al Fresco Wining VOL. 1., május 1. 16 órától, Hegymagas

Elő a pikniktakarókkal, és irány a Szent György-hegy déli lejtőjén található, festői panorámájú Szászi Birtok! A belépő tartalmaz egy 5 tételes vezetett borkóstolót, hideg borkísérő falatokat és szódát, a gyerekek birtoktálat és szörpöt vagy házi jegesteát kapnak. Hozhatjátok a házi kedvenceket is, de a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a pokrócok között legyen meg a 1,5 méteres távolság.

Jegyek a helyszínen kaphatók (felnőtt: 7900 Ft, gyerek: 2500 Ft). Esőnap: május 8. További információ az eseménynél. 

Retró majális, május 1–2., Boglárka Bisztró, Balatonboglár

A balatonboglári bisztró a szigorú korlátozások idején sem hagyta programok nélkül a törzsvendégeket, tematikus gasztrohétvégékkel dobta fel a hosszú téli napokat, természetesen akkor még csak elvitelre. Most egy kétnapos, retró hangulatú majálissal ünnepelnek, a családi programon piknik, retró ételek és természetesen retró zenék várhatók.

A belépés ingyenes. Bővebb információ az étterem Facebook-oldalán.

ELMARAD! Szentantalfa – Hegyestű-túra + orchideavirágzás, május 8.

Tudtad, hogy a Balaton-felvidéken orchideák is nyílnak? Most meg is lehet csodálni őket, ha csatlakoztok a Túrafalók vezetett túrájához. A Szentantalfáról induló kirándulás során a monoszlói fás legelőn és a híres borókáson át érkeztek meg a Hegyestűre, közben Szentes Szilárd geotúra-vezető mesél a régió földtani és botanikai érdekességeiről. Könnyű, kb. 10 km-es túrára számítsatok, balatoni panorámás megállókkal. 

Részletek hamarosan a Túrafalók Facebook-oldalán

Programok a Folly Arborétumban, május 8–9. és 29–30., Badacsonyörs

A Folly Arborétum egész napos programot kínál a család minden tagjának: ha megcsodáltátok az évszázados ciprusokat, a különleges fákat és a Balatont a toboz formájú kilátóból, felfedezhetitek a játszóparkot, bor- és szörpkóstolókon vehettek részt, vagy kipróbálhatjátok a helyi ízeket az étterem grillteraszán.

  • Május 8-án 11, 14 és 17 órakor vezetett túra keretében ismerhetitek meg az arborétumot.
  • Május 9-én a madarak és fák napja alkalmából (ami május 10-re esik) a szervezők 11 és 15 órakor gyermekfoglalkozásra várják a kicsiket. 
  • Május 29-én, az arborétumok napján, 11, 14 és 17 órakor ismét vezetett túrákon lehet részt venni. 
  • 30-án, a Gyereknap alkalmából 11 és 15 órakor gyermekfoglalkozásokat tartanak.
  • 29-én és 30-án is megkóstolhatjátok a birtok borászatának új tételét. A Boróka vörös premierjére 11 és 17 óra között kerül sor.
A túrákra és a foglalkozásokra a helyszínen, a bejáratnál lehet jelentkezni. A vezetett túrák ára 1500 Ft/fő, a túrákon alkalmanként maximum 20 fő vehet részt. A gyermekfoglalkozások ára 1200 Ft/fő, a foglalkozásokon alkalmanként maximum 15 gyermek vehet részt.
A Boróka vörös-kóstolójegy ára 1500 Ft/fő.  
További információ az arborétum honlapján.

Wings for Life World Run, május 9., bárhol

A jótékonysági futás nevezési díjával egy gerincsérültek gyógyulását támogató nonprofit szervezetet segíthetnek a versenyzők, akik Magyarországon 13 órakor állnak rajthoz. Egy alkalmazás segítségével vehetnek részt a maratonon, így lehetőség nyílik arra, hogy világszerte egy időben méressék össze magukat nemzetközi társaikkal.

A regisztrációval kapcsolatos információk az alábbi weboldalon érhetők el: www.wingsforlifeworldrun.com.

Pünkösdi Piknik, május 22., Mencshelyi Élménykert (Elhalasztva május 29-re!)

Az elvarázsolt mencshelyi kertben élő zenével és DJ-vel, finom fogásokkal, balatoni borokkal, jógával és játékos programokkal várnak mindenkit, aki kiszabadulna a bezártságból. Olyan ételekre lehet számítani, mint a borzselés szárnyasmájpástétom, a spárgakrémleves vagy a porchetta sült zöldségekkel. A piknikezés kellékeit biztosítják.

A piknikre a belépő 2000 Ft, ez nem tartalmazza az ételek és az italok árát, kivéve az étvágygerjesztő falatkákat és a welcome-frissítőt. A jegy 10 év alatti gyerekeknek ingyenes, 10 és 16 év között 1000 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció és további információ az Élménykert Facebook-eseményénél.

UPDATE: A programot a helyi önkormányzat útmutatása alapján egy héttel később, május 29-én rendezik meg. A szervezők kérik, hogy akik elutalták a belépődíjat és nem jó a május 29-i időpont, jelentkezzenek privát üzenetben messengeren. Nekik természetesen visszautalják a befizetett összeget!

Be Massive Horizon Party, május 28. 17–23 óra, Balatonboglár

„Valami ikonikus bulival szeretnénk megünnepelni, hogy újra együtt lehetünk!” – írják a szervezők. A helyszín ehhez garantált, a vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, a 165 méteres magasságban álló Gömbkilátó alatt felejthetetlen estére lehet készülni. Pokrócot vigyetek! 

Belépőjegy: 3000–4000 Ft, a jegyek itt vásárolhatók meg

Címkék