Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Irodalom- és gasztroélmény kéz a kézben – Idén a Balatonon is lesz Margó Fesztivál

Szerzők

  • Talabér Dominika

2021. 06. 28. 14:50

Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál idén a Balaton környékén is feltűnik: a Zala megyei Szentgyörgyvárra is szerveznek programsorozatot augusztus 12–15. között. Az így debütáló MargóFeszten a könyvbemutatók, dedikálások és zenés programok mellett a helyi gasztronómia is nagy szerepet kap. A szervezők a budapesti Palettában adtak ízelítőt a fesztiválról.

„Dödöllézős, kirándulós, balatonozós, fröccsözős fesztivált képzeltünk el, sok-sok irodalommal, koncertekkel és színházzal, mert Thuróczy Szabolcs főszereplésével érkezik a Bödőcs-regényből Keresztes Tamás rendezésében készült, Meg se kínáltak című előadás”

– részletezte Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál alapítója. A fesztivál 10. születésnapjának alkalmából települ ki a zalai dűlőkre, miután az idei „official” budapesti rendezvényt 5000 látogatóval és több mint negyven programmal zárták június 10–13. között. 

Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál

Augusztus 12–15. között tehát a zalai Szentgyörgyváron lesz újabb kulturális fesztivál MargóFeszt néven, ahol fellép többek között az Anima Sound System, a Szűcsinger, a VAN Filmzenekar, Bödőcs Tibor, Háy János, Nádas Péter és Simon Márton.

A hagyományteremtő céllal megvalósuló MargóFeszten – aminek régiós együttműködési partnere a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program – az irodalmi és zenei programok mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a vidék kulturális örökségének és gasztronómiájának bemutatására is

A fesztivál tervezett központi helyszíne

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A fesztivál tervezett központi helyszíne a Széchenyi Pince, amit Bezerics Csaba épített újjá a 2000-es évek elején. A pince a Bezerics Borház szerves része, aminek „termését” a fesztiválon is kóstolhatjuk, karöltve olyan zalai finomságokkal, mint a dödölle vagy a krumplis pogácsa.

Szentgyörgyvár Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről is könnyen megközelíthető, 20-30 km-re helyezkedik el. További információ hamarosan a margofeszt.hu oldalon.

Hasonló tartalmak

Admin mode