Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Szabad bejárású belső „szigettel" bővül a Sió zsilip, a Krúdy sétány is megújul Siófokon

A polgármester szerint az új zsilip kialakításával, éjszakai megvilágításával önmagában turisztikai látványosság lesz.

„Gőzerővel készül a Sió zsilip és a csatorna városi mederszakaszának felújítása, rendbetétele" – erről Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere Facebook-posztjában számolt be, aki a napokban tartott szakmai konzultációt az illetékes vízügyi igazgatósággal.

A látványterveken jól látszik, a zsilip tetején megszűnik a kapu, így szabad lesz a bejárás a belső „sziget” területére, ahol szintén látnivalók fogadják a sétálni, nézelődni vágyókat. A zsilip előtti Krúdy sétány is teljesen megújul majd, ami a polgármester szerint szintén komoly „gyűjtőpontja” lehet a város lakóinak és a turistáknak.

2023 őszére maga a zsilipfelújítás befejeződhet, 2024 nyarára pedig minden egyéb, ugyanis mint kiderült, tavasszal folytatják a zsiliphez közel lévő Rózsakert felújítását, de tervben van a hajóállomási rendezvénytér, a Petőfi sétány és a Jókai park rendbetétele, fejlesztése is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Látnivalók & kultúra

Egyre magasabb falak, ideiglenes kilátó: Így halad Zádorvár helyreállítása

Tovább halad a Pécsely közelében található Zádorvár állagmegóvása. Az ideiglenes kilátó marad, bizonyos falszakaszok magasabbak lettek, és az eredeti alapján készített konzolköveket is beépítették.

Neked ajánlott

A