Három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet szerveznek Veszprém belvárosában.

Holtszezon néven új kortárs irodalmi fesztivált szervez a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program. A február 25–27. között rendezett eseményen nem csak a műfajok, hanem a művészeti ágak is keverednek egymással. Fellép a Platon Karataev, Ohnody, Boebeck és a Lázár Tesók, de az underground hip-hop is képviselteti magát Funktasztikussal és a The Patkányzzal. A Kortársak vacsorára programon Nyáry Krisztiánnal és Cserna Szabó Andrással lesz beszélgetés, Likó Marci és Géczi János pedig zenés irodalmi műsorral készül, míg Vecsei H. Miklós Pilinszky-estet tart, de közreműködik több más eseményen is.

Az írott műfajok közül a krimi, a sci-fi, a képregény- és fanzine-kultúra, az ifjúsági- és gyermekirodalom, valamint a kortárs költészet lesz jelen a fesztiválon, de a programkínálatban szerepelnek színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slam poetry események, valamint alternatív zenei, punk és kísérletező posztrock koncertek is. 

Számos workshop – képregénykészítés, sci-fi írás, költészeti műhely – várja majd a látogatókat, a helyi fiatal művészeket bevonó fesztivál egyben egy hosszú távú regionális irodalmi-művészeti fesztiválsorozat kezdete is. A fesztiválnak nyolc belvárosi helyszín ad majd otthont: az Expresszóban, a Teremben, a Papírkutyában, az Utas és Holdvilág Antikváriumban, a Wine & Vinylben, az Incognito Kávézóban, a KUNSZT!-ban és a Fricska étteremlakásban is lesznek programok.

A Holtszezon programjai ingyenesek, de lesznek olyan események, amelyeket csak regisztrációval lehet majd látogatni. Még több infó itt.

Címkék