Újabb kreatív alkotás jelent meg a Balaton déli partjának közelében, most a Balatonfenyvesi Kisvasút pályája mentén található egykori somogyszentpáli tejcsarnok épülete kapott színes, balatoni témájú festményt.

A Balatonfenyvesi Kisvasút utasai az egykori tejcsarnok omladozó vakolata helyett színes, vízimadarat ábrázoló falfestményt láthatnak, amikor Somogyszentpálra érkeznek. Az Ady Endre utcai, a vasútállomás közelében található helyszínt közösen választották ki az alkotók, a Színes Város és a Társadalomklinika civil szervezet.

A Hosszú nyakú című kép egy stilizált vízimadarat ábrázol. Az alkotók nem akarták meghatározni, hogy milyen fajta madárról van szó, hiszen a projekt egyik célja a játékosság volt, és az, hogy a nézők fantáziájára bízzák a megoldást, mondja a koncepcióról Megyeri András, a Színes Város alapítója.

A festmény két részletben, összesen öt nap alatt készült el, és három művész dolgozott rajta.

Az utóbbi években felújított Balatonfenyvesi Kisvasútnak jelenleg két ága üzemel, az egyik a somogyszentpáli, a másik a tavaly újraindított csisztafürdői – ha szeretnétek a kisvasútról megcsodálni a vízimadaras alkotást, az előbbi ágat válasszátok!

Címkék