Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

7 program a legújabb őszi fesztiválon, a Balaton Wine & Gourmet-n

Új őszi fesztivált köszönthetünk Veszprémben: az első Balaton Wine & Gourmet-t szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Veszprémvölgyben, a Séd patak partján. A fesztivál ideje alatt a régió legjobb éttermei és borászatai gyűlnek össze, hogy közönségprogramokon, workshopokon és mesterkurzusokon keresztül ismerhessük meg őket még jobban. A Balaton Wine & Gourmet két vendégországának, Japánnak és Spanyolországnak a kulináris és kulturális különlegességeivel is találkozhatunk. A fesztivál házigazdája Gianni Annoni lesz, aki 27 éve szerelmese a Balatonnak. Összegyűjtöttünk nektek 7 változatos programot.

Frissítés

Cikkünkben korábban ingyenesnek nevezett programok valójában napijeggyel (vagy bérlettel) látogathatók, melyeket itt tudtok megvásárolni. A fesztiválon sok más programért ezen felül külön jegyet szükséges még váltani, a következő programok csak ebben az értelemben „ingyenesek”.

Sushi show és kóstoló, Nagyszínpad – szeptember 30. 15 óra

Egy japán szusimester tolmácsolásában nézhetitek végig pénteken 15 órától, hogy hogyan és miből készül az igazi szusi. A szemetek előtt, frissen készülő falatokat meg is kóstolhatjátok a Nagyszínpadnál.

Kalandozások az ételek érdekes történetében, Gyereksátor – szeptember 30. 16 óra

A gasztronómia világába nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is bepillanthatnak: pénteken 16 órától Kalas Györgyi, a Pavlova kisasszony és a dobostorta és a Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyvek szerzője mesél a legkisebbeknek.
 
A program a napijegy megváltásán túl regisztrációhoz is kötött, melyet itt tudtok megtenni

Csellókoncert, Nagyszínpad – szeptember 30. 19:30

Az egyik vendégország, Japán programjaihoz visszatérve, pénteken 19:30-tól egy Magyarországon tanuló fiatal japán csellóművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendéke, Yosuke Shimizu csellójátékát hallgathatjátok meg a Nagyszínpadnál. A koncerten japán és nemzetközi szerzők műveiből válogatott csellószólók várhatók, zongorán Mana Amakawa működik közre.

Natúr borok és kóstoló, Nagyszínpad – október 1. 18:30

Szombaton 18:30-tól a natúr borok lesznek főszerepben a Nagyszínpadnál. Arról, hogy ez az irányvonal egy mulandó divat-e, vagy valóban a hagyományos borok egy természetközelibb alternatívája, szakértők beszélgetnek majd. Természetesen kóstolóra is lesz lehetőség.

Flamenco show, Nagyszínpad – október 1. 19:45

A fesztivál másik vendégországának, Spanyolországnak – a gasztronómiáján túl – a zenés táncműfaját is megismerhetitek. A sevillai Jorge Díez Aragón és társulata, a Mil Colores muzsikájában és flamenco-táncelőadásában az érzelmek gazdag világa elevenedik meg szombaton 19:45-től.

Josper faszenes grill bemutató és kóstoló, Nagyszínpad – október 2. 12:00

A világhírű katalán faszenes grillen, a Josperen fognak magyar mangalicát készíteni vasárnap délben. A bemutató kóstolóval és a téma avatott szakértőinek beszélgetésével zárul.

Olaszrizling bemutató és kóstoló, Nagyszínpad – október 2. 14:30

A Balatoni borrégió zászlóshajójának is tekintett borfajtát, az olaszrizlinget nem más, mint Jásdi István mutatja be vasárnap 14:30-tól. A magvas gondolatok mellé természetesen néhány pompás olaszrizling is társul az érdeklődők poharában.

VeszprémBalaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program fesztiváljáról bővebben itt olvashattok, más programokra jegyinfók pedig itt találhatók.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Balatoni reggelizőhelyek, amelyek télen is nyitva tartanak

?>

Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.

Ezek a legjobb kutyabarát helyek 2023-ban a Balatonnál

?>

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.

Neked ajánlott

A