A Kult Paletta napra azokat az érdeklődőket várják Veszprémben, akik az e heti, szombati „extra” munkanapot kipihennék. A Művészetek Háza kiállításmegnyitóval, slam poetryvel, food design előadással, japán teáscsésze-készítő workshoppal, valamint erdőfürdőzéssel készül.

Erdőfürdő, Észak Keleti útgyűrű – október 15. 15 óra

A csend és a természet után vágyók az őszi fák, bokrok titkait leshetik meg október 15-én, szombaton 15 órától. Az Erdőfürdőnek nevezett programot a Csendnapok 2022 keretein belül szervezik meg. A Rab Mária-forrást biztosan érinteni fogjátok, gyülekező a Lidl áruház parkolójában (Veszprém, Észak Keleti útgyűrű 18.).
 
További részletek itt.

Teáscsésze-készítő workshop, Dubniczay-palota – október 15. 17 óra

A nap második programja 17 órától indul, a Dubniczay-palotában vehettek részt egy food design előadáson és teáscsésze-készítő workshopon. Góg Angéla food designer saját munkáin keresztül mutatja be, milyen fontos jelenség az ételekhez fűződő viszonyunk. A programon a japán kerámiakultúrát és a teázási szokásokat (például az icsigo-icsie fogalmat) is megismerhetitek. A porcelánkészítés rejtelmeiről Vértessy Dorka kerámiatervező mesél. A workshopon végül az előre előkészített teáscsészéket kifesthetitek.

A program a Konstellációk című kortárs kerámiakiállításhoz kapcsolódik. A részvétel díja 2000 Ft/fő, további részletek itt.

Diénes Attila / Kétpólusú világ kiállításmegnyitó, Dubniczay-palota Várgaléria – október 15. 18 óra

18 órától a Dubniczay-palota Várgalériájában nyílik meg a Diénes Attila / Kétpólusú világ című kiállítása. A 80 éves, Munkácsy-díjas szobrász kiállítását Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg. A tárlat 2022. december 4-ig látogatható Veszprémben.

További részletek itt.

Kény-szer SLAM, Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény – október 15. 18 óra

A kiállításmegnyitóval párhuzamosan 18 órától a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény ad helyszínt a Kény-szer SLAMnek. A rap és a költészet határmezsgyéjén mozgó stílus képviselői a „kényes szerek, szeres kények és szertelen kénytelenség” témáját járják körbe. A veszprémi slam csapat, az odaLÖKött KÖLtészet tagjai 2009 óta slamelnek.

További részletek itt.

Címkék