Keresés EN

látnivalók & kultúra

Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény

Mi történik ha egy veszprémi cipészmester úgy dönt, hogy az absztrakt festészet szerelmesévé lesz? A megmosolyogtató alaphelyzetből azonban mégiscsak egy muzeológiai kuriózum született 2003-ban. A Tűztoronytól pár sarokra található Vass László várbeli gyűjteménye, amely az egyik legnagyobb hazai gyűjtemény az európai és magyar nonfiguratív-konstruktivista alkotók festményeiből, szobraiból vagy grafikáiból. Bár a történeti környezetbe és csinos udvarba helyezett tárlatnyi neoavantgárd valóban izgalmas, de csak akkor érdemes meglátogatnod, ha Malevics Fekete négyzetét legalább annyira művészetnek tartod, mint Dalí elfolyó óráit.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A