Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Déli parthoz közeli rendezvényterem lett közönségdíjas a Média Építészeti Díja gálán

Közönségdíjat kapott az alsóbogáti Magtár rendezvényterem a Média Építészeti Díja gálán.

November 12-én 18. alkalommal adták át a Média Építészeti Díja elismeréseit az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott gálán. A Média Építészeti Díja Közönségdíj Épület kategória győztese az alsóbogáti  Magtár rendezvényterem lett, melyet az MM Művek tervezett. 

A korábban valóban magtár funkciójú épület az alsóbogáti (Fonyódtól kevesebb, mint 40 percre elérhető) kastélykertben található. A Villa Bogart hét épületből álló szállás- és rendezvényterem-együttest üzemeltet a régen Festetics-Inkey birtokként működő területen.

A Magtár rendezvényterem eredetiben meghagyott falait az üveg- és faanyagok egészítik ki. A tetőt egy betonra felhúzott fém-üveg megoldással oldották meg, az üvegbe pedig napkollektorok is kerültek. Részletesebben ebben a beszámolónkban olvashattok róla és a Villa Bogartról. Az épületnek járó díjat a HVG újságírója, Földes András adta át.  

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja zsűrije a vezető magyar sajtóorgánumok képviselőiből és a szakma kiemelt szakértőiből állt. A legjobb épület díját Váncza Művek kapta a derekegyházi Szentháromság-templomért, a tervek közül pedig Rátgéber Lászlónak, a palkonyai pincesor revitalizációját célzó tervéért ítélték oda a legjobbnak járó elismerést. Ebben az évben összesen 76 épületet, 59 tervet és 29 épített környezeti munkát neveztek a tervezők.

Forrás: Építészfórum 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

?>

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

?>

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Fonyódot már a 19. századi gerillafürdőzők is imádták

?>

A partszakasz adottságait egy itt kiránduló társaság fedezte fel, így idővel Fonyód és Bélatelep lett a jómódú nyaralók egyik bázisa a partszakaszon.

Neked ajánlott

A