Közönségdíjat kapott az alsóbogáti Magtár rendezvényterem a Média Építészeti Díja gálán.

November 12-én 18. alkalommal adták át a Média Építészeti Díja elismeréseit az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott gálán. A Média Építészeti Díja Közönségdíj Épület kategória győztese az alsóbogáti  Magtár rendezvényterem lett, melyet az MM Művek tervezett. 

A korábban valóban magtár funkciójú épület az alsóbogáti (Fonyódtól kevesebb, mint 40 percre elérhető) kastélykertben található. A Villa Bogart hét épületből álló szállás- és rendezvényterem-együttest üzemeltet a régen Festetics-Inkey birtokként működő területen.

A Magtár rendezvényterem eredetiben meghagyott falait az üveg- és faanyagok egészítik ki. A tetőt egy betonra felhúzott fém-üveg megoldással oldották meg, az üvegbe pedig napkollektorok is kerültek. Részletesebben ebben a beszámolónkban olvashattok róla és a Villa Bogartról. Az épületnek járó díjat a HVG újságírója, Földes András adta át.  

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja zsűrije a vezető magyar sajtóorgánumok képviselőiből és a szakma kiemelt szakértőiből állt. A legjobb épület díját Váncza Művek kapta a derekegyházi Szentháromság-templomért, a tervek közül pedig Rátgéber Lászlónak, a palkonyai pincesor revitalizációját célzó tervéért ítélték oda a legjobbnak járó elismerést. Ebben az évben összesen 76 épületet, 59 tervet és 29 épített környezeti munkát neveztek a tervezők.

Forrás: Építészfórum 

Címkék