Bejelentette első fellépőit az Örvényesvölgy Fesztivál: 2023 nyarán biztosan fellép a Gipsy Kings by Diego Baliardo, Kevin Davy White, a DELADAP és a Csík Zenekar is Zalacsányban.

Keszthelytől 20 perc autóútra találjuk Zalacsányt, ahol 2023-ban rendezik meg az Örvényesvölgy Fesztivált. A Pálos Resort 10 hektáros családi birtokán két hétvégén, június 9-10-én és 16-17-én élvezhetjük a magyar népzene, a jazz, a soul, a blues és az elektro-swing dallamait.

Június 10-én a Csík Zenekar lép fel Örvényesvölgyben, akik zalacsányi műsorukba helyi népzenészeket és néptáncosokat is bevonnak. A Grammy-díjas Gipsy Kings-et is láthatjuk majd Diego Baliardo vezetésével. A zenekar 7 gitárral, 12 tagú zenekarral, forró flamenco, salsa és pop dallamokkal érkeznek az erdőszéli nagyszínpadra június 16-án.

Kevin Davy White Londonból érkezik, 2023-ban Lionel Richie-vel koncertezik. A soul, blues és populárisabb zenei világú dalokat jegyző zenésznek 2023 tavaszán jelenik meg új lemeze, amelyet zenekarával mutat be Zalacsányban június 17-én. 

Ausztriából érkezik a DELADAP, akik a progresszív jazz zenét, swinggel, manouche-sal, elektronikus és folk alapokkal vegyítik egy fergeteges, a közönséget folyamatos táncolásra késztető produkcióban június 17-én. 

A jegyértékesítés már elindult, a szervezők további nemzetközi és hazai fellépők bejelentését ígérik hamarosan.

A fesztivál a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. Zalacsányban legutóbb 2021-ben rendeztek fesztivált, akkor még Örvényeshegy Piknik néven. További részletek a fesztivál weboldalán vagy Facebook-oldalán.

Címkék