A balatongyöröki Promenád Kávéház nyerte az Év Bejglije 2022. verseny ínyenc kategóriáját.

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre. Utóbbi kategória aranyérmese a balatongyöröki Promenád Kávéház lett, Mennyei ajándék nevű bejgliével.

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíj nyertese szintén a Promenád lett, Vadócz Jenő vehette át a díjat a kávéházból. A Mennyei ajándék elnevezésű bejgli egy fűszeres, pekándiós-karamellizált almás bejgli, melyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikantériáját, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is kerül.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a közel 50 bejglit. A további kategóriák nyerteseit itt találjátok.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei közé tartozik az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek is. Előbbi nyertese idén szintén balatoni lett, Dobó Norbert, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrásza Szőke zserbó fantázianevű fagylaltjával.

Címkék