Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Balatoni fagyi lett az Év Fagylaltja, a mentes kategória első helyét is a régióból vitték el

Szerzők

  • we love balaton

2022. 07. 12. 19:06

A Füredi Fagyizó cukrászának fagylaltja nyerte el az Év Fagylaltja címet. A verseny mentes kategóriájában is balatoni lett a nyertes: a balatonmáriafürdői Pingvin Fagylaltozó és Cukrászda fagyija bizonyult a legjobbnak.

Dobó Norbert, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrásza Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte az Év Fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén. A második Ladányi László lett a szeghalmi Ladányi Cukrászdából, Lazy Berry fantázianevű fagylaltjával. Novák Ádám és Elek Rita tökmagos-málnás fagyija pedig a harmadik helyet érte el a szegedi Reök Kézműves Cukrászdából.

A mentes kategóriában is születtek szép balatoni eredmények: a győztes szilvás fekete tea fagylalt lett, amely Wilheim Dávid alkotása a balatonmáriafürdői Pingvin Fagylaltozó és Cukrászdából. Második helyen Böröczky-Asztalos Ágnes Tök jó elnevezésű fagylaltja végzett a balatonszemesi Margaréta Fagyizóból, harmadik helyezést ért el a csokoládés kókusz sorbet, Reif Ferenc cukrász alkotása a polgárdi Dock Cukrászdából.
    
Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.
 
Forrás: MTI 

Hasonló tartalmak

Admin mode