A kerékpárút északról kerüli meg a Szent György-hegyet, majd a szigligeti bekötőút közelében csatlakozik a Balatoni bringakörhöz.

A kilenc kilométeres, hivatalosan december 17-én átadott bringaút első szakaszán körültekintően érdemes közlekedni: az út Tapolcáról a Kisapáti felé vezető, meglévő közúton vezet, itt felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. A bringaút áthalad egy sorompó nélküli vasúti átjárón, majd jobbra kanyarodik, és északról kerüli meg a Szent György-hegyet.

Itt már nincs autóforgalom, nyugodtan csodálhatjuk a tájat, ugyanakkor a kanyargós, panorámás útszakasz több emelkedővel is próbára teszi az erőnlétünket, mielőtt eléri a tanúhegy lábánál fekvő Raposkát. A nyomvonal a falu meglevő útjain halad, majd a kultúrháztól egy új útszakaszon visz át Hegymagasra és a 71-es út irányába, ahol a Ciframajornál (a szigligeti bekötőútnál) csatlakozik a balatoni bringakörhöz.


Idén novemberre összesen 114 km újult meg a 205 km hosszú Balatoni kerékpárútból. Befejeződtek a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatok. Az északi parton a Tihany és Örvényes közötti, korábban leromlott állapotú kerékpárút szakaszait elbontották, részben annak helyére, 3,3 méter széles új gyalog- és kerékpárút épült. 

Címkék