Keresés EN

A Balaton-felvidék egyik igazán érintetlen, nyugodt és vadregényes helye a 415 méteres Szent György-hegy, ahol nagyon is megéri egy hosszú túra alatt mindent felfedezni: a 30-40 méter magas bazaltorgonákat, a sárkány jeges barlangját és a csak itt növő páfrányt, illetve a hátborzongatóan elhagyatott vagy présházból átalakított kápolnákat.

A két óra alatt bejárható Bazaltorgonák-tanösvény a néhai raposkai bányától indulva mutatja be 3-4 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenységnek köszönhetően létrejött hegy történetét. Közvetlenül a névadó bazaltorgonák alatt épült turistaház, a csúcsra vezető utat pedig több helyen lépcsőkkel tették könnyebbé.

A Keszthelyi-hegységtől a Somlóig húzódó panoráma megcsodálása után pedig érdemes piknikezni az eldugott, árnyas kis zugok egyikében, valamint megkeresni a rendkívül lágy vizűnek mondott Oroszlánfejű-kutat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A