Szponzorált / szállás

szerkesztés

Kulináris kalandok, mediterrán hangulat és toszkán varázslat – Megnyitott a Mandilla Köveskálon

Szerzők

  • sponsored wlb

2022. 06. 02. 16:54

A Káli-medencét nem véletlenül nevezik a magyar Toszkánának, ugyanis a nyárra élénkzöldbe boruló dimbes-dombos táj, a romantikus szőlőültetvények és a hangulatos falvak mintha a mediterrán tájra repítenének minket. Ezt a délolasz életérzést hozza el nekünk a májusban nyitott, négycsillagos Mandilla boutique hotel és étterem, ahol kompromisszumok nélkül élvezhetjük a teljes kikapcsolódást.

Ha a Balaton északi része felé vesszük az irányt, akkor nemcsak a part közvetlen közelsége kínál szuper kalandokat, de érdemes Révfülöp és Ábrahámhegy között a Káli-medence lankái felé venni az irányt, mely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként megannyi élménnyel kecsegtet. Megcsodálhatjuk a salföldi és a szentbékkállai kőtengert, vagy a Csönge-hegyi kilátóból szemügyre vehetjük az elénk táruló fenséges balatoni panorámát. De ámuldozhatunk a Hegyestű égig érő bazaltorgonái előtt, vagy kirándulhatunk a különleges hangulatú Kornyi-tó környékén, miközben a tanúhegyek lábai előtt heverő szőlőültetvények és borospincék egész sora előtt haladunk el.

Fotó: Kálló Péter - We Love Balaton

Toszkán varázs a köveskáli Mandillában

Ahhoz azonban, hogy teljes legyen az élmény, melyet a Káli-medence toszkán hangulatú atmoszférája nyújt, kell egy hely, ahol megpihenhetünk, ehhez pedig remek választás a májusban megnyitott, négycsillagos Mandilla boutiqe hotel és étterem.

Bár a gasztrokínálat komoly fejlődésen ment keresztül a környéken, a Mandilla célja, hogy végérvényesen felzárkóztassa a térséget az olasz példaképhez mediterrán éttermének pompás kínálatával, válogatott magyar és nemzetközi borválasztékával és páratlan élményt nyújtó szobáival.

A Káli-medence fővárosának Köveskált tartják, így nem meglepő, hogy Penziás Réka és férje, Kovács Gábor tulajdonosok itt nyitották meg a Mandillát, akiknek a mediterrán hangulatú környék szerelem volt első látásra.

„Mi a Káli-medencében találtuk meg a lelki egyensúlyt és azt a helyet, ahol igazán feltöltődhetünk, ezt az érzést szerettük volna megosztani másokkal, mindezt olyan színvonalon, amit kevés hely kínál a környéken” – mesélték a tulajdonosok.

A Mandillában összesen 10 szobát találunk, egységesen magas, négycsillagos színvonalon, ahol – távol a város zajától és a zavaró ingerektől – igazi kikapcsolódásban lehet részünk. A hely romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas, ugyanis a tágas és zölden burjánzó kert az itt található szabadtéri medencével alkalmas a passzív pihenésre, valamint az aktív feltöltődésre is. Több olyan szoba is található a hotelben, melyek összenyithatóak, így a gyermekekkel érkező családok is remekül elférnek.

Kulináris kalandok a mediterrán hangulat jegyében

Mivel a környéken rengeteg színvonalas, a magyar konyha remekeit felvonultató étterem működik, ezért Réka és Gábor nem akartak ebben versenyre kelni. Inkább a toszkán életérzés felé vették az irányt, legfőképp azért, mert hasonló hangulatot kínáló helyből egyelőre kevés van a közelükben.

„A Mandilla oázis, ahol a vendégek megélhetik a minőségi, békés pihenés, valamint a mediterrán gasztronómia kínálta élményeket kompromisszumok nélkül” – vallja Réka és Gábor.

A délolasz ihletettségű gasztronómiai fogásokért Kozma Zoltán séf a felelős, akinek kiemelten fontos, hogy a változatos mediterrán konyha ételei friss és szezonális alapanyagok felhasználásával készüljenek. A kulináris kalandokra a koronát a saját borospince teszi fel, ahol helyben kóstolhatunk a fogásokhoz passzoló, gazdag borkínálatból.

Ha pedig szeretnénk mélyebben elmerülni a mediterrán konyha világában, arra is van lehetőség, ugyanis a séf segítségével akár saját szervezésű főzőklubokon is részt vehetünk.

Az étterem (a szállóvendégeken túl) mindenki előtt nyitva áll, akár egy finom feketére vagy koktélra is beugorhatunk hozzájuk. A specialty kávék kedvelői is megtalálják a számításukat a Mandillában, ugyanis egy restaurált 1962-es Faema E61 kávégép és a Mandilla saját keverésű és pörkölésű kávéi várnak. Ha pedig inkább egy frissítő koktélra vágynánk, akkor is érdemes betérni ide, ugyanis jobbnál jobb ginek és tonikok közül válogathatunk.

A Mandilláról ezen a weboldalon, illetve Facebook-oldalukon találtok részletes információkat, szobafoglalásra itt van lehetőség, a 12 órától 22 óráig nyitva tartó étterem kínálatáról pedig ide kattintva tájékozódhattok.

Hasonló tartalmak

Admin mode